Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Aceeași ușă, un alt diplomat. Grosu s-a întâlnit cu ambasadorul Poloniei. I-a zis ce va face PAS în următorii 4 ani

27 Iul. 2021, 16:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
27 Iul. 2021, 16:56 // Politica //  Petru Beregoi

Aceeași ușă, un alt diplomat. Grosu a avut o întrevedere cu ambasadorul Poloniei. I-a spus ce va face PAS în următorii 4 ani

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Poloniei, Bartłomiej Zdaniuk, în cadrul căreia a discutat cu oficialul polonez despre situația politică din țară și cea epidemiologică.

Grosu i-a mulțumit diplomatului inclusiv pentru ajutorul oferit țării noastre de către Polonia la începutul pandemiei.

„Am avut o întrevedere astăzi cu ES Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poloniei în țara noastră. Discuția a vizat situația politică, dar și cea sanitară din cele două țări, precum și desfășurarea procesului de vaccinare. I-am mulțumit Excelenței Sale, în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, pentru solidaritatea de care a dat dovadă Polonia de la începutul pandemiei și pentru ajutoarele acordate în această perioadă complicată”, a anunțat Igor Grosu.

De asemenea, deputatul i-a comunicat ambasadorului, că în următoarele zile va fi aleasă conducerea Parlamentului și va fi votat Guvernul, iar votul de încredere oferit de cetățeni PAS-ului este „o mare responsabilitate și urmează 4 ani de muncă asiduă pentru a îndreptăți așteptările oamenilor”.

Precizăm că, ultimul diplomat cu care s-a întâlnit Igor Grosu, după alegerile parlamentare din 11 iulie a fost ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române