Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Gata cu inundațiile pe strada Albișoara? CMC a avizat un proiect care prevede reabilitarea râului Bâc

27 Iul. 2021, 16:52
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Iul. 2021, 16:52 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Consiliul municipal Chișinău a avizat pozitiv în ședința de astăzi aprobarea Acordului de prefinanțare între Primăria Chișinău și BERD, în vederea implementării proiectului privind reabilitarea râului Bâc și protecția împotriva inundațiilor.

Documentul prevede, de asemenea, elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul enunțat.

Decizia a fost aprobată cu voturile a 36 consilieri, majoritatea celor prezenți în sală. Potrivit documentului, studiul de fezabilitate pe râul Bâc urmează a fi finalizat în decembrie 2021.

În această perioadă, Primăria municipiului Chișinău își propune organizarea dezbaterilor publice largi, pentru a stabili toate problemele identificate și soluțiile care se impun în acest sens.

Acordul de prefinanțare constituie baza implementării proiectului, inclusiv elaborarea studiului de fezabilitate prin angajarea unui consultant de către BERD, care va pune în aplicare măsuri menite să genereze o reabilitare cuprinzătoare a râului Bâc, în zona Chișinăului (de la barajul Vatra în amonte până la strada Lunca Bâcului, în aval de Stația de epurare.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române