Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

Agenția de Investiții rămâne fără șefă! Motivul pentru care Rodica Verbeniuc și-a depus demisia

07 Iul. 2021, 15:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
07 Iul. 2021, 15:23 // Actualitate //  Petru Cosoi

Agenția de Investiții „Invest Moldova” anunță că directorul general al instituției și-a înaintat cererea de demisie. Potrivit infomațiilor furnizate de către agenție, acest lucru s-a întâmplat în data de 21 iunie 2021, urmând ca Rodica Verbeniuc să execute funcția până la data de 30 iulie curent. Aceasta a decis să se retragă din funcție din motive de ordin personal, legate de relocare și reunire cu familia, se arată într-un comunicat de presă.

Acum 3 ani, am acceptat cu mult entuziasm invitația de a reveni în Republica Moldova pentru a prelua conducerea unei instituții guvernamentale cu onorabilul mandat de a transpune în viață strategiile de promovare spre poziționarea țării noastre pe harta economică globală, în vederea atragerii investițiilor străine, susține exportatorii autohtoni în eforturile de acces pe piețe externe și spori atractivitatea Moldovei drept destinație turistică cu experiențe autentice. Mi-am asumat să confrunt cu demnitate provocările legate de reorganizarea instituțională, schimbările de guverne, limitările generate de criza pandemică spre a le transforma în noi oportunități. Dorința de a gestiona echilibrat prioritățile de viață și carieră mi-au determinat decizia de revenire la familie, având certitudinea că echipa de profesioniști integri ai Agenției de Investiții este pregătită de a valorifica în continuare rezultatele obținute, a precizat Rodica Verbeniuc.

Realitatea.md amintește că Rodica Verbeniuc a fost numită în funcția de director general al Agenția de Investiții „Invest Moldova” pe 20 iulie 2018. Aceasta are o experiență de peste 20 ani în mediul privat, gestionând relațiile publice, comunicarea strategică și de criză într-o corporație multinațională în domeniul telecomunicațiilor.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 17:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
08 Dec. 2021, 17:51 // Societate //  Valentina Buză
Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal informează că în ultimele 42 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Mai exact, la postul vamal Leușeni au fost înregistrate 9 dintre cazuri, iar printre bunurile nedeclarate, depistate în urma controlului vamal erau piese auto uzate, stații de alimentare pentru autoturisme electrice, articole vestimentare, produse cosmetice.
„Alte trei tentative de transportare ilegală a mărfurilor au fost contracarate de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. La stoparea și efectuarea controlului vamal al mărfurilor transportate pe teritoriul țării, pe traseele Chișinău-Anenii Noi, Chișinău-Leușeni și în raionul Briceni, ofițerii vamali au depistat instrumente electrice, articole vestimentare, piese auto, anvelope uzate și legume proaspete în cantități comerciale. Pentru toate aceste bunuri, șoferii nu au putut prezenta actele de proveniență legală”, se arată în nota informativă a Serviciului Vamal.
De asemenea, la intrarea în țară prin postul vamal Palanca, inspectorii vamali au depistat, în urma controlului de specialitate, un lot comercial de caviar, transportat de doi pasageri ai unui autocar care se deplasa din Odesa în Republica Moldova.
„Articole vestimentare, genți cu marcajele unor branduri renumite, dar și alte bunuri nedeclarate, au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Costești și Aeroportul Internațional Chișinău”.
De menționat că pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală