Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Ambulanța e de vină, spune poliția după accidentul de la Edineț! Ambii șoferi au refuzat ajutorul medicilor

03 Aug. 2021, 17:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 17:18 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Oamenii legii vin cu noi detalii despre accidentul din Cupcini, raionul Edineț. Potrivit poliției, totul s-a produs în jurul orei 12:30, iar vinovat de accident se face șoferul de pe ambulanță.

„Ajunși la fața locului, în procesul examinării circumstanțelor, angajații au constatat că accidentul rutier s-a produs la intrarea în Cupcini, cu implicarea a 2 automobile și anume autospeciala AMU condus de o persoană de gen masculin în vârstă de 36 de ani care efectua manevra de întoarcere și nu s-a asigurat că această manevră va fi efectuată fară a crea obstacole altor participanți la trafic”, anunță oamenii legii.

În consecință, ambulanța s-a tamponat într-un alt vehicul care se deplasa în aceeași direcție condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

„Totodată, s-a stabilit că, autospeciala de la AMU se deplasa la o solicitare parvenită de la 112 fiind conectate semnalele luminoase a girofarului. Atât personalul medical, cât și conducătorul din Hyndai nu au primit traume, refuzându-se de îngrijiri medicale. Ca rezultat al testării alcoolscopice cu aparatul ”DRAGER”, s-a stabilit că, la ambii șoferi în aerul expirat concentrația vaporilor costituie 0.00 mg/l”, mai precizează poliția.

Urmare examinării multiaspectuale a circumstanțelor, și evaluarea probelor aferent săvârșirii accidentului supra menționat, de către agentul constator va fi primită decize legală pe caz, mai precizează oamenii legii.

VIDEO O ambulanță a ajuns cu roțile în sus! S-a întâmplat la Edineț, pe marginea traseului

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române