Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

Atenție, șoferi! Se circulă cu dificultate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Angajații INSP vin cu recomandări

05 Iul. 2021, 10:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
05 Iul. 2021, 10:01 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Pe întreg teritoriul țării, meteorologii au emis pentru astăzi cod galben de ploi și descărcări electrice.

Amintim că, străzile, atât din mai multe sectoare ale Capitalei, cât și din alte localități sunt inundate complet, iar mașinile circulă cu dificultate. Totodată, condițiile meteo nefavorabile dau bătăi de cap și șoferilor de troleibuze și autobuze.

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică, a venit cu câteva recomandări în adresa șoferilor, printre care:

 • să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor;
 • să adapteze viteza de deplasare conform condițiilor de drum și condițiilor meteo anunțate;
 • să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase;
 • să nu parcheze unitățile de transport pe marginea carosabilului, deoarece în urma ploilor puternice ar putea cădea arbori, piloni electrici sau acestea ar putea fi luate de ape, de aceea parcarea acestora trebuie efectuată doar în locuri permise și ferite de orice obstacole.
De asemenea, angajații INSP informează că, în cazul în care aveți nevoie de ajutor, puteți apela la ajutorul acestora sau să apelați la numărul scurt 112.

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 15:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
06 Dec. 2021, 15:20 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Este oficial. Turul doi al alegerilor locale noi din muncipiul Bălți, suspendat duminică, 5 decembrie, va avea loc loc în data de 19 decembrie curent. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale astăzi, 6 decembrie, în cadrul unei ședințe.

„Se stabilește pentru data de 19 decembrie, turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți… După estimările noastre, în prezent ne încadrăm în sursele financiare pe care le avem. Vom face calcule exacte totuși”, a declarat președinta CEC.

La ședință, Pavel Postică a avut un mesaj către alegători, făcând unele precizări cu privire la procesul electoral și la cele întâmplate în weekend.

În final, șase membri CEC au votat pro, iar alți trei s-au abținut. Prin urmare, preliminar, în buletinele de vot vor figura doi candidați: Nicolae Grogorișin, candidat independent și Boris Marcoci, candidat PAS, după ce candidata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a fost exclusă din cursă, printr-o decizie irevocabilă a instanței de judecată.

Amintim că turul II al alegerilor locale din Bălți, care urma să aibă loc duminica trecută, 5 decembrie curent, a fost suspendat, după ce instanțele de judecată au menținut decizia Judecătoriei Bălți privind excluderea din cursa electorală a candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, care era contracandidata lui Nicolae Grigorișin. Din cauza lipsei de timp, pentru a putea fi tipărite noi buletine de vot cu noul candidat, cel al PAS, care urma să se dueleze cu Grigorișin, CEC a decis suspendarea alegerilor în municipiul Bălți.

Pentru această decizie au votat membrii CEC, desemnați de PAS în cadrul instituției (Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața) și vicepreședintele CEC, Pavel Postica, membrul desemnat de Președinție în cadrul instituției.

Alți doi membri ai CEC, Lilian Enciu și Vasile Postolache, desemnați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), s-au abținut de la votare.

Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

În primul tur, cel din 21 noiembrie curent, Marina Tauber a acumulat 47,93% din voturi, iar Nicolai Grigorișin – 20,93%.

Realitatea.md amintește că astzi, 6 decembrie, Partidul Socialiștilor a cerut demisia membrilor Comisiei Electorale (CEC), care au aprobat suspendarea alegerilor locale noi din municipiul Bălți din 5 decembrie curent. O asemenea doleanță și-a exprimat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, 6 decembrie.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală