Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Au furat piese auto dintr-un automobil, iar la scurt timp au fost încătușați. Ce riscă făptașii

30 Apr. 2021, 14:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
30 Apr. 2021, 14:51 // Societate //  Tatiana Rusnac

Trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, originari din Chișinău, riscă până la patru ani de pușcărie pentru furt. Aceștia au sustras dintr-un automobil din Capitală piese auto și au dat bir cu fugiții. La scurt timp, au fost prinși de oamenii legii și cercetați penal.

Potrivit poliției, furtul a avut loc în data de 26 aprilie.

„În dimineața, în jurul orei 02:15, a fost recepționat un apel la serviciul specializat 112, precum că pe strada Andrei Doga a fost comis un furt de piese dintr-un automobil. A fost orientat imediat echipajul BPRO al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, care patrula zona. Aceștia au observat un automobil suspect, de model ,, Fiat” șoferul căruia observând poliția a încercat să se eschiveze dar a fost stopat. La întrebările polițiștilor despre proveniența bunurilor materiale, acesta nu a putut comunica nimic”, anunță oamenii legii.

Cei trei suspecți care se aflau în automobil, au fost escortați la inspectorat. În urma investigațiilor, suma prejudiciului cauzat proprietarului, în vârstă de 24 de ani, se ridică la 108 mii lei.

Bunurile sustrase au fost ridicate de către polițiști și urmează a fi restituite proprietarului, iar cei trei sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la patru ani.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală