Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

Fier pentru băutură? Ceban: Capacele de canalizare din Chișinău sunt schimbate la fier uzat pentru 50 de grame

26 Apr. 2021, 10:09
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
26 Apr. 2021, 10:09 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Epopeea grilajelor și a capacelor lipsă de la gurile de canalizare din oraș, continuă. Acestea sunt, în continuare, furate și duse la fier uzat, iar străzile și trotuarele Chișinăului sunt un adevărat pericol pentru șoferi și pietoni. Subiectul a ajuns și în vizorul primarului general al Capitalei care cere măsuri urgente pentru a stopa acest lucru. Ceban a cerut responsabilior de la Exdrupo să intervină pentru a astupa găurile, iar poliției să găsească făptașii și să-i amendeze dur.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că majoritatea capacelor de canalizare din oraș ar fi furate de oameni ai străzi, de cei care consumă băuturi spirtoase și care, astfel, câștigă bani pentru a procura alcool.

„Rog Exdrupo, să nu vă transmit eu poze sau nuștiu ce unde lipsesc gurile de la canalizarea pluvială și multe alte lucrări care, probabil, se duc la fier uzat. Rog aici și poliția să intervină cât se poate de promt pentru că se pare că cineva duce acest fier în altă parte, schimbă pentru 50 de grame, sau nuștiu ce. Vă rog foarte mult. Am văzut descoperite mai multe locații pe parcursul acestei săptămâni în ieșirile în teren pe care le-am avut în ziua de sâmbătă”, a declarat Ion Ceban.

Solicitat telefonic, Adrian Costin, responsabilul pe domeniu din cadrul Exdrupo, ne-a declarat că, în prezent, cele mai multe capace de la gurile de canalizare au fost furate din sectorul Ciocana al Capitalei. Acesta însă nu ne-a putut oferi cifre exacte, întrucât este în concediu medical.

Totuși acesta susține că, în acest an, municipalitatea va achiziționa din nou un lot de grilaje de canalizare, însă mult mai moderne care vor avea și un sistem mai bun de închidere, astfel încât hoții nu le vor mai putea lua. Prețul unui capac este în jur de 1 000 de lei. Nu este clar când vor fi instalate acestea.

Amintim că un grilaj ajunge să coste și 1 300 de lei, iar prețul unui capac de canalizare se ridică la 1 200 lei.

Responsabilii de la Poliția Capitalei nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune câți hoți au fost prinși, în acest sens, de la începutul anului.

Realitatea Live

Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
12 Mai 2021, 16:09
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
12 Mai 2021, 16:09 // Life //  Valentina Buză

Veste bună pentru iubitorii de muzică jazz. De astăzi, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 18:00, la Teatrul de Vară din Capitală se vor desfășura concerte în aer liber. Astfel, azi va avea loc primul concert de muzică jazz, din cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”.

Inițiativa aparține municipalității și comunității muzicienilor de jazz și are ca scop dezvoltarea comunitară a orașului Chișinău, să aducă muzică de diferite genuri mai aproape de oameni și să ofere artiștilor o scenă ușor accesibilă.

Reprezentațiile vor fi organizate la jumătate din capacitatea de locuri pentru spectatori (3300). Locurile vor fi marcate în vederea păstrării distanței sociale conform măsurilor de siguranță recomandate de specialiști.

Biletele pentru edițiile „Jazz în parc” pot fi procurate la casele Teatrului de Vară la prețul de 50 lei, iar în ziua concertului, pensionarii, studenții și elevii vor putea achiziționa biletele la jumătate de preț.

Reamintim că, Teatrul de Vară este cel mai mare teatru în aer liber din Europa, edificat în 1957, cu o capacitate de 6.700 de locuri.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație