Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

AUDIO Intimidări în stilul lui Veaceaslav Platon! A sunat-o și înregistrat-o pe Inga Grigoriu: Sunteți o mincinoasă

18 Iun. 2021, 15:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 15:46 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a prezentat pe pagina sa de Facebook dovada audio a discuției pe care a avut-o acum câteva zile cu preşedintele comisiei Laundromat, Inga Grigoriu.

Din discuțiile celor doi care au durat opt minute înțelegem că Platon a sunat-o pe Grigoriu și i-a reproșat de ce nu a fost chemat la audieri în comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.

În replică, Inga Grigoriu i-a spus că în cadrul comisiei au fost audiate instituțiile de stat.

„Stimate, dle Platon, misiunea comisiei parlamentare a fost să interacţioneze cu instituţiile statului implicit a celor care în anii de referinţă au avut o anumită responsabilitate. Ceilalţi care sunt implicaţi, anumite nume, ele sunt mai multe e treaba procuraturii”, a spus Grigoriu.

La rândul său, Veaceslav Platon i-a spus că:

„Am văzut că aţi invitat pe toţi escrocii, dar am contat, totuşi, că vă veţi onora promisiunile şi mă veţi invita. Aţi promis. Inga Grigoriu: – Dle, Platon, ce statut aveţi Dvs în instituţiile publice ca să fiţi invitat la audierile comisie? Veaceslav Platon: Problema este că în toate comentariile, într-un fel sau altul ați atins numele meu. Ca un om care este acuzat în anumite spălări de bani, comisia Dumneavoastră inclusiv, eu aș fi vrut să am dreptul să fac clară poziția mea. Inga Grigoriu: Pentru noi, cea mai importantă instituție cu care am colaborat, mai ales pe parcursul lucrărilor comisiei, a fost Serviciul Prevenire Combatere a Spălării Banilor, cu care am avut și audieri publice, și audieri de tip închis și mai multă comunicare. Pentru noi a fost important Serviciul Informații și Securitate, reprezentanții BNM, care la fel au venit la audieri publice. Ați făcut o muncă inutilă. Vă este frică de răspunsurile mele. Sunteți o mincinoasă, i-a replicat Veaceslav Platon”, este doar o bucată din dialogul celor doi.

Pe Facebook, Platon a mai scris:

„Inga Grigoriu nu știa că este înregistrată, dar m-a învinuit că am amenințat-o și șantajat. Ascultați și trageți concluziile cu privire la falsitatea deputaților noștri, dar și despre obiectivitatea Comisiei „Laundromat”. Aveți dovada unui exemplu elocvent al falsității și nerușinării așa-numiților drepți.”

Înregistrarea audio a fost făcută public după ce președinta Comisiei de anchetă „Laundromat” Inga Grigoriu, a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele lui Veaceslav Platon.

Grigoriu susține că Platon a sunat-o recent, încercând să o intimideze, cerându-i socoteală, pentru că a publicat unele documente ce demonstrează implicarea acestuia în „spălarea banilor” rusești prin băncile din Republica Moldova şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

DOC Viața unei deputate și a familiei acesteia ar fi în pericol. A depus o sesizare la PG pe numele lui Platon

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:45 // Societate //  Realitatea.md

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transmite, cu titlu gratuit, locuințele din blocul locativ situat în municipiul Chișinău, pe strada Alba Iulia, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl. Un proiect în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri și urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului.

Proiectul are scopul să asigure cu locuințe cetățenii care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și nu au beneficiat, până în prezent, de susţinerea statului la procurarea sau construcţia unei locuinţe, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cele 80 de locuințe vor fi repartizate de către o Comisie formată din reprezentanții mai multor instituții și autorități publice, precum și ai asociațiilor obștești.

De menționat că lucrările de proiectare și construcție a bunului imobil au început în anul 2006 și au costat circa 67 milioane de lei, mijloace financiare care au fost alocate treptat din bugetul de stat.

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl beneficiază de mai multe măsuri de protecție socială și înlesniri din partea statului, între care: alocații lunare de stat, ajutor material anual pentru însănătoșire, ajutor material în ajunul zilei de 26 aprilie, bilete de tratament în instituţiile balneosanatoriale, înlesniri la calcularea pensiei pentru limită de vârstă.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală