Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

DOC Viața unei deputate și a familiei acesteia ar fi în pericol. A depus o sesizare la PG pe numele lui Platon

18 Iun. 2021, 12:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
18 Iun. 2021, 12:16 // Politica //  Petru Beregoi

Președinta Comisiei de anchetă „Laundromat” Inga Grigoriu, a depus o plângere la Procuratura Generală (PG), după ce controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a sunat-o recent, încercând să o intimideze, cerându-i socoteală, pentru că a publicat unele documente ce demonstrează implicarea acestuia în „spălarea banilor” rusești prin băncile din Republica Moldova şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

Inga Grigoriu susține că a fost sunată de Veaceslav Platon, miercuri, 16 iunie, în aceeași în care a apărut declarația sa în mass-media, și, având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, deputata consideră că este vorba de exprimarea unei amenințări în adresa ei cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de parlamentar, inclusiv în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă unde este vizat direct Platon.

De asemenea, Grigoriu invocă acumularea ilegală a unor informații legate de viața ei privată fără a-i avea consimțământul, dat fiind faptul că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon, precum și bănuiala de filaj a acesteia și a membrilor familiei sale. Bănuiala este argumentată de prezența suspicioasă a unui automobil de model Volkswagen „Pasat”, culoare neagră, în apropierea casei din orașul Sângera, unde locuiește deputata și familia ei.

Inga Grigoriu solicită PG să examineze plângerea, să dispună urmărirea penală și tragerea la răspundere penală a lui Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plângere.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 12:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 12:42 // Politica //  Tatiana Rusnac

Consiliul municipal Chișinău sau Parlament? La această întrebare s-au gândit, aproape o lună, câțiva consilieri PAS care au acces în Parlament la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Este vorba de Alexandr Trubca, Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga care au decis să plece din CMC și să-și continue activitatea mai departe, la fel în folosul poporului, însă din Parlament.

La funcția de deputat a renunțat Zinaida Popa care a decis să activeze mai departe în calitate de consilier municipal din partea PAS.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Noi, cei patru consilierii care am decis să plecăm în Parlament nu vom renunța sub nici o formă să ne implicăm în problemele Chișinăului și a chișinăuenilor. Planificăm să avem o conlucrare foarte strânsă cu consilierii municipali PAS care rămân, în special pe dimensiunea legislativă. Din postura de deputați ne propunem ca în termeni foarte restrânși să venim cu niște intervenții pe domeniul legislativ, în special, în ceea ce ține de urbanism și arhitectură”, a declarat Alexandr Trubca.

Amintim că, potrivit legii, consilierii municipali au la dispoziție în jur de 30 de zile pentru a decide dacă renunță la mandatul de consilier în Consiliul municipal Chișinău și dacă acceptă sau nu funcția de deputat, pe un termen de patru ani, în viitorul Parlament al Republicii Moldova.

PAS a obținut 63 de mandate la alegerile parlamentare din 11 iulie.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate