Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

AUR schimbă macazul: Polițiștii i-au provocat pe manifestanți

07 Iul. 2021, 21:06
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
07 Iul. 2021, 21:06 // Politica //  Cristina Vlah

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au reacționat la incidentul în care un polițist a fost pus la pământ de către un membru al AUR și au schimbat direcția învinuirilor către polițiști, informează Realitatea.md. Membrii partidului susțin că de fapt polițiștii sunt cei, care i-au provocat.

„În primul rând secvența prezintă doar o parte a evenimentelor și nu întreaga scenă și în care se pot vedea cu ușurință abuzurile forțelor de ordine care împing, bruschează, lovesc participanții la o manifestație pașnică. În scena de ansamblu se poate vedea cum polițiștii gazează pe cei prezenți, induc în mod intenționat o stare de panică și provoacă manifestanții, rup steagul tricolor și îl calcă în picioare”, se menționează într-o declarație publică a celor de la AUR.

În același timp, ei regretă gestul colegului lor de partid. „Gestul persoanei din imagine este unul regretabil, dar aici se ajunge atunci când poliția este folosită ca instrument de opresiune împotriva populației: moldovenii se radicalizează, nu mai pot accepta ceea ce se întâmplă, tâlharii sunt liberi, hoții și criminalii devin președinți de stat, membri în guvern sau în parlamentul Republicii Moldova. Pe fondul presiunii acumulate, a stresului generat de gazele folosite și acțiunea brutală a poliției, el a avut un gest care poate fi înțeles în acești termeni.

Facem precizarea că cine se așteaptă de la membrii AUR să se comporte precum niște oi duse la tăiere, se înșeală: Libertatea reprezintă un drept fundamental pentru care ne vom lupta. Pentru cei care preferă să fie oi există alte partide politice, iar pentru hiene de asemenea: mai bine 10 câini de pază, decât 100 de hiene sau 1.000 de oi”, se mai arată în declarație.

Amintim, că astăzi în timpul unei manifestații publice organizată duminică de către cei de la AUR, unul dintre polițiști a fost pus la pământ de către un membru AUR. Ulterior, reprezentanții Ministerului de Interne au anunțat că asemenea acțiuni se sancționează conform legii.

 

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 13:24 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea a venit cu precizări referitor la informaţia difuzată pe 2 august curent privind numărul beneficiarilor de ajutor material unic în mărime de 700 de lei, pentru pregătirea către noul an de studii 2021-2022.

„Conform informaţiei actualizate, cca 8000 de elevi din familii defavorizate din municipiu vor primi acest ajutor, la fel ca și în anul trecut, iar pentru aproximativ 6500 de copii, sursele financiare au fost deja repartizate. Următoarea tranşă este destinată copiilor care acced în sistemul educaţional”.

Potrivit autorităților, ajutorul financiar destinat familiilor defavorizate, pentru pregătirea către noul an școlar, este acordat în baza listelor perfectate de Comisia multidisciplinară intraşcolară pentru protecţia copilului în situaţie de risc şi aprobate de Consiliul profesoral.

În context, beneficiarii îşi pot ridica banii prin intermediul filialelor Î.S. „Poşta Moldovei”, până la data de 2 noiembrie 2021, la prezentarea actului de identitate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate