Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Avocatul lui Popov a lucrat la construcția casei acestuia. Reacția apărării, după reținerea adjunctului lui Stoianoglo

10 Oct. 2021, 11:10
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
10 Oct. 2021, 11:10 // Societate //  Petru Beregoi

Reținerea procurorului general adjunct, suspendat din funcție, Ruslan Popov, este „un nou act ce demonstrează persecuția din Moldova”, iar arestarea acestuia a fost făcută „fără temei legal”. De această părere sunt avocații lui Popov, doi la număr: Igor Hlopețchi și Oleg Spînu, care au venit cu unele precizări în cazul reținerii de ieri a lui Popov.

Avocatul Igor Hlopețchi afirmă că, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul, biroul de lucru și alte locații ale lui Ruslan Popov nu s-au găsit obiecte sau alte lucruri ce i-ar putea fi încriminate învinuiri.

„Acuzația imputată lui Ruslan Popov este una vădit sterilă și lipsită de suport probatoriu. I se impută săvârșirea variantei tip de îmbogățire ilicită. Această învinuire vizează deținerea de către o persoană cu demnitate publică a bunurilor care depășesc substanțial veniturile sale declarate”, a spus Hlopețchi.

Avocatul mai precizează că, în 2020, după investigația jurnalistică, care a scos la iveală bogăția lui Popov, Securitatea internă a Procuraturii Generale a inițiat un control asupra adjunctului procurorului general și nu ar fi depistat nici o abatere. De asemenea și ANI a inițiat un control și avocatul spune că Autoritatea a emis un act, care arată că nu s-au demonstrat cele imputate – îmbogățire ilicită.

Igor Hlopețchi mai afirmă că procurorii pe caz nu au ținut cont de actul emis de ANI și au continuat perchezițiile la domiciliul lui Popov, a părinților și socrii acestuia, pentru „a-l intimida”, consideră avocatul.

Cel de-al doilea avocat susține că reținerea clintului său este nemotivată, deoarece acesta dacă dorea „fugea de urmărirea penală, imediat după arestarea lui Stoianoglo”.

„Dumnealui este căsătorit. Are trei copii la întreținere. Pentru ce a trebuit tot acest shwo? Ca să-l aducem la poartă pe domnul Rizea, sau pe doamna Olari și toată presa? Pentru asta s-a purces la reținerea lui Popov? Bravo băieți! V-ați convins că nu este o proprietate de milioane, este o proprietate care are 20 de ani și s-a făcut din mijloacele personale, ale părinților și eu chiar am lucrat la casa ceea, ca prieten”, a spus Oleg Spînu.

Totodată, apărătorul lui Popov a venit cu un mesaj și pentru procurorii, care instrumentează acest dosar.

„Dacă stați bine acolo unde stați, aveți în vedere că mâine puteți să fiți în aceeași situație care este șeful vostru, domnul Stoianoglo și Popov pe care-i stimez foarte mult. Eu nu știu cât o să mă coste cuvintele astea din partea organelor de stat, dar v-am spus sincer”, a conchis Spînu.

Amintim că, ieri, 9 octombrie, procurorul general adjunct, suspendat din funcție, Ruslan Popov, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce toată ziua ofițerii SIS și procurorii au efectuat percheziții la domiciliul, biroul de serviciu, acasă la părinții și socrii acestuia, precum și la unele proprietăți pe care acesta le deține.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală