Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Bani.md: Fondatorul Spartan a dezvăluit două lecții de SUCCES învățate de la tatăl său

01 Mai 2021, 11:55
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
01 Mai 2021, 11:55 // Economie //  Elena Putregai

Joe De Sena, fondatorul și CEO al Spartan spune că cele mai bune lecții despre viață și despre succes le-a învățat de la tatăl său care era antreprenor. El spune că fiecare zi era o nouă oportunitate de a învăța și de a afla ceva, ceea ce este grozav, scrie Bani.md.

Venea să lucreze împreună cu tatăl său la compania sa de transport de marfă. Urmărea cum acesta reușea să conducă, dar și să lucreze de rând cu muncitorii. Când nu-și murdărea mâinile cu munca, tatăl său era ocupat să vorbească despre asta non-stop, așa a învățat și el.

Iată două cele mai importante lecții, dacă vrei să fii cu adevărat un om de succes:

1.Chiar și când ai terminat mai devreme, nu ai terminat niciodată

Prima și cea mai importantă lecție este că munca nu se termină niciodată, chiar dacă tu crezi că ai terminat. Mereu apare ceva ce trebuie rezolvat.

„Într-o duminică dimineață, când eram doar un adolescent, planificam să descărcăm o grămadă de materiale de pe unul dintre camioanele sale. În noaptea precedentă, am decis că o voi face singur. Plănuiam să-l surprind și, în secret, am sperat că acest lucru va avea ca rezultat o odihnă suplimentară duminică dimineață, lucru pe care tatăl meu nu îl avea ca obicei. Am descărcat pe parcursul nopții, în cele din urmă, am terminat chiar când soarele răsărea. M-am furișat înapoi în camera mea și am căzut chiar pat. La scurt timp, tatăl meu a intrat și a spus: „Te-am văzut descărcând camionul. Buna treaba. Să ne mișcăm odată cu construcția.”.

Așadar, în loc de o zi liberă, Joe s-a ales cu o nouă zi de muncă. Băiatul a învățat repede că, chiar și când ai terminat devreme, niciodată nu ai terminat cu adevărat.

2.„Mișcă carul din loc”, indiferent de cât timp este nevoie

În aceste zile se vorbește mult despre câte ore ar trebui să lucrezi. Elon Musk, CEO al SpaceX, susține că lucra 120 de ore pe săptămână. S-a raportat că doarme aproximativ patru ore pe zi și uneori doarme la birou sau la fabrică.

Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, a vorbit recent cu privire la programul de lucru al lui Musk, numindu-l „BS”. Nu este faptul că el nu crede, ci mai degrabă că oamenii nu ar trebui să o urmeze. Dorsey crede în calitate decât în ​​cantitate, că modul în care petreceți fiecare oră este mai important decât numărul de ore.

Adevărul este că câte ore alegeți să lucrați va depinde de cât de mult doriți ceva și de ce doriți în viață. Succesul extrem necesită sacrificii extreme. Da, calitatea muncii pe care o investiți în fiecare oră este esențială, dar adevăratul truc este să vă asigurați că lucrați la lucrurile corecte. Dacă doriți să mutați munții la sfârșitul zilei, concentrați-vă pe sarcinile care mișcă „carul din loc”, oricât de mică ar fi mișcarea.

Realitatea este că zilele libere sunt o raritate când încerci să atingi un nivel ridicat de succes. Dacă orele sunt egale cu ieșirea, de obicei câștigă persoana cu cea mai mare ieșire. Simplu.

La sfârșitul zilei, se reduce la ceea ce vrei. Dacă doriți să întrerupeți o industrie sau să deveniți un milionar, probabil că va trebui să vă mișcați non-stop. Dacă încercați să realizați ceva grozav în limitele unei săptămâni normale de lucru, șansele de a face acest lucru sunt mici.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:29
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Guștiuc
07 Dec. 2021, 10:29 // Life //  Mădălina Guștiuc

În prag de sărbătorile de iarnă, Iuliana Beregoi și trupa Andre își surprind fanii cu celebra piesa „Moșule, ce tânăr ești”, într-o versiune nouă. Vedeta din Republica Moldova apare alături de solistele Andreea Bălan și Andreea Antonescu, care au lansat piesa în varianta originală acum mai bine de 20 de ani.

Videoclipul a adunat în doar câteva ore zeci de mii de vizualizări, iar fanii au rămas surprinși și încântați de această apariție:

„Super supriza! Este pur si simplu adorabilă piesa”

„GENIAL, ador colaborarea și acest remix”

„Vă ador!! Am copilărit cu voi!!! Pur și simplu vă iubesc!!!”

„Wow , nu mă așteptam la așa colaborare cu Iuliana. Superbă melodie”

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală