Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Bill Gates a investit într-un start-up care dezvoltă pastile anti-COVID prin inteligență artificială. Despre bani!

13 Sept. 2021, 07:15
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
13 Sept. 2021, 07:15 // Sci-tech //  Realitatea.md

Bill Gates a susținut un start-up din Marea Britanie care încearcă să proiecteze noi medicamente cu ajutorul unui software de inteligență artificială. Start-up-ul Exscientia, cu sediul la Oxford, a semnat un acord de patru ani în valoare de până la 70 de milioane de dolari cu Fundația Bill & Melinda Gates.

Compania a declarat că va folosi o parte din finanțare pentru a încerca să dezvolte noi pastile antivirale care ar putea fi utilizate pentru a trata COVID-19 și pentru a opri răspândirea viitoarelor pandemii.

Exscientia se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru COVID-19 și alte coronavirusuri, precum și pentru gripa și virusul Nipah, care poate provoca probleme respiratorii.

„Pandemia de COVID-19 subliniază urgența de a dezvolta medicamente sigure și eficiente cu spectru larg pentru a ne extinde imunitatea împotriva virușilor și a variantelor lor”, a declarat Andrew Hopkins, CEO al start-up-ului Exscientia.

Exscientia își propune să combată părțile virusurilor care sunt cel mai puțin susceptibile de a se schimba, permițând oamenilor de știință să dezvolte tratamente care teoretic ar putea prelua viitori viruși.

În timp ce vaccinurile au oferit populației protecție împotriva noului coronavirus, există un număr limitat de tratamente disponibile pentru pacienții care au dat rezultate pozitive.

Exscientia susține că software-ul său AI poate reduce cu până la 80% timpul necesar pentru a descoperi noi medicamente.

Firma, care a semnat un acord de 1,2 miliarde de dolari cu firma farmaceutică americană Bristol Myers Squibb, are deja mai multe medicamente implicate în studiile clinice.

Două dintre medicamentele companiei, care sunt concepute pentru a trata afecțiunile psihiatrice, sunt testate în parteneriat cu medicul japonez Sumitomo Dainippon Pharma.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 09:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 09:15 // Politica //  Petru Beregoi

Președinta țării, Maia Sandu, este interesată să întreprindă o vizită de lucru la Moscova, dar condițiile necesare și o agendă specifică pentru discuțiile la nivel înalt trebuie definitivate. Declarațiile aparțin ministrului adjunct de externe rus, Andrei Rudenko, în cadrul unui interviu, scrie TASS.

„Știm că ea și-a arătat interesul de a efectua o vizită în Federația Rusă. Cred că atunci când toate condițiile necesare sunt coapte pentru aceasta, o astfel de vizită poate avea loc”, a spus el. Împreună cu moldovenii.

Potrivit oficialului rus, orice vizită de acest nivel „trebuie să fie bine pregătită”.

„Este necesar să se determine programul unei astfel de vizite, acorduri care pot fi încheiate”, a continuat Rudenko.

Amintim că, la începutul lunii septembrie, Maia Sandu a anunțat că nu are planificată încă o vizită de lucru în Rusia, întrucât era necesară pregătirea preliminară a agendei și subiectelor ce urmează să fie discutate. În luna august, Dmitri Kozak, șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, a vizitat Chișinăul la invitația Maiei Sandu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române