Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

#CancerulNuStăOnline. Hospices of Hope Moldova a lansat un apel public în numele celor diagnosticați cu boli severe

13 Apr. 2021, 11:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Apr. 2021, 11:51 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Pandemia ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate. Cu toate acestea, cert este faptul că copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile au suferit și mai mult din cauza pandemiei, căci frica de a se infecta le-a diminuat accesul la instituțiile medicale necesare. Potrivit Hospices of Hope Moldova, despre pacienții aflați în condiții limitate de viață se vorbește mai puțin și este mai greu de colectat fondurile necesare.

În acest context, organizația britanică de caritate ne îndeamnă să fim alături de beneficiarii îngrijirilor paliative, deoarece au nevoie de suportul fiecăruia dintre noi.

„Să știți că împreună putem mișca lumea, fiecare leu este puternic dacă ne mobilizăm și donăm”, menționează reprezentanții Hospices of Hope Moldova.

Astfel, ONG a pregătit proiecte noi și a găsit parteneri și voluntari care sunt dispuși să se implice în actele de caritate.

„Am pregătit și o serie de proiecte noi Charity and care reprezintă niște evenimente fie online sau offline de lifestyle: artă, gătit, meditație și sport. Un prim eveniment din seria Charity and l-am început într-o sâmbătă însorită de 10 aprilie alături de 15 participanți care au gătit împreună cu nutriționistul și psihologul Olga Odobescu – muffinsuri cu morcov. Din acest eveniment, datorită vouă, am acumulat  3270 MDL care pot asigura cel puțin 7 vizite la pacienții grav bolnavi”, afirmă reprezentanții.

Totodată, în cadrul unui proiect nou „CharityAndArt”, membrii organizației vor expune spre licitație sau în schimbul unei donații lucrările artiștilor contemporani din Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, banii colectați vor fi direcționați pentru a ajuta copiii și adulții care suferă de boli incurabile.

Campania 2% încă în vigoare în luna aprilie!

„Da, încă ne poți ajuta direcționând 2% din impozitul pe venit până pe 30 aprilie 2021 inclusiv. Notează codul fiscal 1017620003086 în declarația pe venit în secțiunea M, fără a fi afectat propriul venit în vreun fel.

Direcționând cele 2% contribui direct la susținerea serviciilor de îngrijire paliativă mult necesare bolnavilor”, informează reprezentanții Hospices of Hope Moldova.

O îngrijire paliativă eficientă începe cu educația celor care formează rețeaua de suport a bolnavului. 

Hospices of Hope Moldova este recunoscătoare Hospice Casa Speranței din România pentru oportunitatea de îmbunătățire a cunoștințelor în domeniul îngrijirilor paliative. În acest context, asistenții medicali ale echipelor mobile din Orhei și Soroca beneficiază de instruiri online calitative.

Comunitatea Voluntarilor Hospices of Hope Moldova

Chiar și în pandemie, voluntarii Hospices of Hope Moldova ne ajută ca albinuțele, suntem nespus de mândri de toți cei care ne ajută zilnic să aducem alinare copiilor și adulților aflați în dificultate.

Organizația de caritate Hospices of Hope Moldova te așteaptă în echipa sa! Trimite un e-mail cu CV-ul tău la info@hospicesofhope.md

Hospices of Hope Moldova lucrează din 2008 la creșterea accesului la servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care suferă de cancer în stadii avansate și cu prognostic limitat de viață. La momentul actual, din rețeaua Hospices of Hope Moldova de Servicii de Îngrijire Paliativă fac parte patru echipe mobile multidisciplinare care prestează servicii medico-sociale, în raioanele Orhei, Soroca, Ocnita, Taraclia, pentru circa 250 de pacienți lunar. Toate serviciile oferite în cadrul rețelei sunt gratuite pentru beneficiari iar pentru a putea menține această activitate mult necesară este nevoie în permanență de resurse financiare suplimentare.

Anual, în Republica Moldova, peste 25 000 de persoane au nevoie de servicii de îngrijire paliativă.

Realitatea Live

Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină”
05 Mai 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
05 Mai 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Alegerile din iulie împart partidele parlamentare pe baricade. Unele formațiuni își doresc să meargă pe cont propriu, iar altele își doresc să se unească în blocuri electorale, ca să obțină șanse de a accede în Parlament, informează Realitatea.md.

O nouă alianță între partidele PPDA și PAS este exclusă de ambele părți. Acest lucru a fost menționat de către deputatul PAS, Vladimir Bolea, precum și de către deputatul PPDA, Igor Munteanu. „Ca alianță electorală cred că e imposibil să o avem cu PAS, dar o colaborare oricând este binevenită”, a spus Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR.

Deputatul PAS consideră că formațiunea, pe care o reprezintă va merge singură în alegeri și speră să obțină o majoritate în viitorul Parlament. „Noi lucrăm ca să luăm minim 51 de mandate. Toate partidele tind să ia asta, pentru că orice partid vrea să formeze în mod ușor un Guvern. Cred că vor fi minim 58 de mandate pro-europene a partidelor de dreapta”, a declarat Vladimir Bolea.

Și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că formațiunea sa va merge independent la alegerile anticipate. Însă, își dorește foarte mult ca partidul său să fie luat în considerație pentru a forma o viitoare coaliție parlamentară în vederea formării unui Guvern.

„Eu cred că putem să ne așteptăm la surprize, că ar putea fi și 40% de dreapta – și restul să fie de stânga. O bună parte din campania electorală va fi pe facebook…  PDM are suficiente forţe în teritoriu, are experienţa necesară, sperăm că vom reuşi să ne mobilizăm chiar și în condiţiile destul nocive în care este R. Moldova. Este această psihoză de stânga-dreapta, dar PDM, ca şi celeltate partide, cred că va mobiliza partidul şi activul din teritoriu şi vor merge la aceste alegeri”, a spus Dumitru Diacov.

Democratul a spus că își dorește o coaliție cu PAS și cu PPDA în viitorul Parlament. „Ca lumea să nu vă suspecteze că faceți coaliție cu Usatîi – spuneți că veți face cu PD, cu oameni cu experiență și vom merge înainte. Noi în trei facem coaliție și mergem înainte. Va fi foarte greu dacă un singur partid va avea 51 sau 52 de mandate, pentru că unul se poate îmbolnăvi, sau va fi în deplasare și de aceea e nevoie de un aliat, de un partener”, susține Diacov.

Menționăm, că data alegerilor parlamentare anticipate a fost stabilită pentru 11 iulie.

 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă