Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

#CancerulNuStăOnline. Hospices of Hope Moldova a lansat un apel public în numele celor diagnosticați cu boli severe

13 Apr. 2021, 11:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
13 Apr. 2021, 11:51 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Pandemia ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate. Cu toate acestea, cert este faptul că copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile au suferit și mai mult din cauza pandemiei, căci frica de a se infecta le-a diminuat accesul la instituțiile medicale necesare. Potrivit Hospices of Hope Moldova, despre pacienții aflați în condiții limitate de viață se vorbește mai puțin și este mai greu de colectat fondurile necesare.

În acest context, organizația britanică de caritate ne îndeamnă să fim alături de beneficiarii îngrijirilor paliative, deoarece au nevoie de suportul fiecăruia dintre noi.

„Să știți că împreună putem mișca lumea, fiecare leu este puternic dacă ne mobilizăm și donăm”, menționează reprezentanții Hospices of Hope Moldova.

Astfel, ONG a pregătit proiecte noi și a găsit parteneri și voluntari care sunt dispuși să se implice în actele de caritate.

„Am pregătit și o serie de proiecte noi Charity and care reprezintă niște evenimente fie online sau offline de lifestyle: artă, gătit, meditație și sport. Un prim eveniment din seria Charity and l-am început într-o sâmbătă însorită de 10 aprilie alături de 15 participanți care au gătit împreună cu nutriționistul și psihologul Olga Odobescu – muffinsuri cu morcov. Din acest eveniment, datorită vouă, am acumulat  3270 MDL care pot asigura cel puțin 7 vizite la pacienții grav bolnavi”, afirmă reprezentanții.

Totodată, în cadrul unui proiect nou „CharityAndArt”, membrii organizației vor expune spre licitație sau în schimbul unei donații lucrările artiștilor contemporani din Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, banii colectați vor fi direcționați pentru a ajuta copiii și adulții care suferă de boli incurabile.

Campania 2% încă în vigoare în luna aprilie!

„Da, încă ne poți ajuta direcționând 2% din impozitul pe venit până pe 30 aprilie 2021 inclusiv. Notează codul fiscal 1017620003086 în declarația pe venit în secțiunea M, fără a fi afectat propriul venit în vreun fel.

Direcționând cele 2% contribui direct la susținerea serviciilor de îngrijire paliativă mult necesare bolnavilor”, informează reprezentanții Hospices of Hope Moldova.

O îngrijire paliativă eficientă începe cu educația celor care formează rețeaua de suport a bolnavului. 

Hospices of Hope Moldova este recunoscătoare Hospice Casa Speranței din România pentru oportunitatea de îmbunătățire a cunoștințelor în domeniul îngrijirilor paliative. În acest context, asistenții medicali ale echipelor mobile din Orhei și Soroca beneficiază de instruiri online calitative.

Comunitatea Voluntarilor Hospices of Hope Moldova

Chiar și în pandemie, voluntarii Hospices of Hope Moldova ne ajută ca albinuțele, suntem nespus de mândri de toți cei care ne ajută zilnic să aducem alinare copiilor și adulților aflați în dificultate.

Organizația de caritate Hospices of Hope Moldova te așteaptă în echipa sa! Trimite un e-mail cu CV-ul tău la info@hospicesofhope.md

Hospices of Hope Moldova lucrează din 2008 la creșterea accesului la servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care suferă de cancer în stadii avansate și cu prognostic limitat de viață. La momentul actual, din rețeaua Hospices of Hope Moldova de Servicii de Îngrijire Paliativă fac parte patru echipe mobile multidisciplinare care prestează servicii medico-sociale, în raioanele Orhei, Soroca, Ocnita, Taraclia, pentru circa 250 de pacienți lunar. Toate serviciile oferite în cadrul rețelei sunt gratuite pentru beneficiari iar pentru a putea menține această activitate mult necesară este nevoie în permanență de resurse financiare suplimentare.

Anual, în Republica Moldova, peste 25 000 de persoane au nevoie de servicii de îngrijire paliativă.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 13:02
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Dec. 2021, 13:02 // Politica //  Petru Beregoi

Tatiana Ivanicichina și Arcadie Albul au fost numiți în funcția de viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pe un termen de șapte ani. În cadrul ședinței de astăzi, deputații au aprobat cele două candidaturi.

Candidatura Tatianei Ivanicichina a fost susținută cu votul a 58 de deputați. Aceasta are o experiență de peste zece ani în domeniul financiar. Tatiana Ivanicichina a activat la Ministerul Finanțelor, activând în calitate de consultant, șef de direcție și secretar de stat.

De asemenea, candidatura lui Arcadie Albul a fost susținută cu votul a 57 de deputați. Acesta are experiență în cadrul unei instituții financiare internaționale, dar și în cadrul Băncii Centrale Europene. Potrivit proiectului de hotărâre, Arcadie Albul va începe mandatul de viceguvernator în data de 1 martie 2022.

Potrivit legislației, viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului BNM.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală