Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Când vom avea căldură? Doar câteva din obiectivele municipale au fost conectate la agentul termic

27 Oct. 2021, 13:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 13:14 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea informează că doar 750 de obiective municipale care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată au fost conectate. Mai exact, acest număr reprezintă circa 25 % din totalul de 3048 de obiective.

În context, municipalitatea precizează că obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., unicul furnizor de energie termică din Capitală.

„Primăria Chișinău anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10˚C”, se arată în nota informativă a Primăriei Chișinău.

De menționat că, situația asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie, curent, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău.

„Municipalitatea a recepționat mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că îngheață în locuințe și că serviciile de profil nu iau atitudine”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Totodată, edilul a solicitat ca Î.S. „Termoelectrica” S.A., să-și onoreze obligațiunile contractuale față de consumatorii de energie termică din Chișinău, odată ce vineri, 22 octombrie 2021, în capitală a fost dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii.

„În prezent beneficiază de încălzire toate cele 133 de instituții de educație timpurie din capitală care activează, inclusiv 98 de școli și licee din cele 135. De asemenea, 49 de instituții medico-sanitare publice din municipiu, din 62 de obiective, sunt conectate la agentul termic, o parte din acestea dispun de centrale termice autonome”, se mai arată în nota informativă.

Realitatea.md amintește că luni, 25 octombrie, reprezentanții de la „Termoelectrica” au declarat că procedura de conectare la încălzire a consumatorilor la solicitare este în plină desfășurare.

„Termoelectrica” dă cărțile pe față. Câte blocuri locative din Capitală beneficiază în prezent de încălzire

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală