Decizia Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității abrogării de către Parlament a „Legii miliardului” a oprit „explozia prețurilor, căderea leului și compromiterea a ce a mai rămas din reputația țării în fața partenerilor de dezvoltare și a investitorilor”. Cel puțin asta susține președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, care este unul din autorii sesizării depuse la Curtea Constituțională.
În cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, Candu a salutat decizia Curții Constituționale, menționând că va depune și în continuare eforturi pentru a bloca inițiative și decizii ce vin să aprofundeze „criza gravă în care a fost împinsă deja țara prin abordări amatoriste”.
„Dacă rămânea în vigoare legea aprobată de Parlament la sfârșitul lunii decembrie, de coaliția nou-formată, consecințele pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova ar fi fost foarte grave și situația s-ar fi agravat și mai mult față de situația grea prin care oricum trece societatea noastră, legată de criza pandemică și criza economică”, a declarat președintele „Pro Moldova” în cadrul briefingului de presă.
Potrivit lui Candu, în cazul în care legea votată de PSRM-Șor ar fi rămas în vigoare, în următoarele 60 de zile Guvernul ar fi trebuit să achite Băncii Naționale a Moldovei peste 13 miliarde de lei, bani care ar fi urmat a fi aduși în buget din impozite și taxe.
De altă parte, odată cu declararea neconstituționalității așa-numitei legi „a miliardului”, acesta revine „pe umerii populației”.