Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Candu „salvatorul”?! Ce s-ar fi întâmplat în Moldova dacă rămânea în vigoare legea anulată de Curtea Constituțională

18 Mart. 2021, 16:21
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
18 Mart. 2021, 16:21 // Politica //  Maxim Pulber

Decizia Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității abrogării de către Parlament a „Legii miliardului” a oprit „explozia prețurilor, căderea leului și compromiterea a ce a mai rămas din reputația țării în fața partenerilor de dezvoltare și a investitorilor”. Cel puțin asta susține președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, care este unul din autorii sesizării depuse la Curtea Constituțională.

În cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, Candu a salutat decizia Curții Constituționale, menționând că va depune și în continuare eforturi pentru a bloca inițiative și decizii ce vin să aprofundeze „criza gravă în care a fost împinsă deja țara prin abordări amatoriste”.

„Dacă rămânea în vigoare legea aprobată de Parlament la sfârșitul lunii decembrie, de coaliția nou-formată, consecințele pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova ar fi fost foarte grave și situația s-ar fi agravat și mai mult față de situația grea prin care oricum trece societatea noastră, legată de criza pandemică și criza economică”, a declarat președintele „Pro Moldova” în cadrul briefingului de presă.

Potrivit lui Candu, în cazul în care legea votată de PSRM-Șor ar fi rămas în vigoare, în următoarele 60 de zile Guvernul ar fi trebuit să achite Băncii Naționale a Moldovei peste 13 miliarde de lei, bani care ar fi urmat a fi aduși în buget din impozite și taxe.

De altă parte, odată cu declararea neconstituționalității așa-numitei legi „a miliardului”, acesta revine „pe umerii populației”.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 15:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un accident rutier a avut loc astăzi, în localitatea Terebna, raionul Edineț. După ce a fost lovit de o mașină, un bărbat a decedat. Pasagera care se afla în automobil a fost internată în spital. Potrivit oamenilor legii, totul s-a produs din motiv că șoferul a pierdut controlul volanului. 

Mașina de marca Mercedes era condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din raionului Edineț. În automobil se mai afla și o tânără de 19 ani. Din motive necunoscute, tânărul a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe drum și a tamponat un bărbat de 61 de ani, din satul Terebna, care se afla pe scaun lângă gardul organizației unde activa în calitate de paznic.

În urma accidentului rutier, bărbatul a decedat până la sosirea ambulanței, iar pasagera a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Raional Edineț.

De asemenea, potrivit informațiilor, șoferul nu se afla în stare de ebrietate. Urmează ca băiatul să fie cercetat penal în libertate.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române