Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Câți bani au încasat până acum echipele calificate în sferturi la EURO 2020

02 Iul. 2021, 07:14
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
02 Iul. 2021, 07:14 // Economie //  Realitatea.md

Se știu cele 8 echipe care luptă pentru un loc în careul de ași la EURO 2020: cel mai tare duel pare să fie cel dintre Belgia și Italia, programat vineri, de la ora 22:00, la Munchen. Tot vineri, de la 19:00, se joacă Elveția – Spania, în timp ce sâmbătă se mai dispută duelul dintre revelațiile Cehia și Danemarca, dar și Anglia – Ucraina. Iar federațiile acestor țări au motive de bucurie deoarece își vor umple conturile cu bani frumoși.

UEFA a pus la bătaie premii totale în valoare de 331 de milioane de euro. Calificarea la turneul final a însemnat 9,25 milioane de euro, la care s-au adăugat câte un milion de euro pentru fiecare victorie din grupă.

Apoi, vor mai intra în cont încă 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optim,și alte 2,5 milioane de euro pentru prezența în sferturi.

Italia și Belgia au câștigat 16,25 milioane de euro

Astfel, echipe ca Italia și Belgia, care au câștigat toate meciurile de până acum, au încasat 16,25 milioane de euro.

Doar una dintre ele va ajunge în semifinale, care echivalează că suma câștigată va crește cu 4 milioane de euro.

Iar câștigătoarea EURO 2020 ar putea încasa 28,25 milioane de euro în total. La această sumă s-ar putea adăuga și alți bani – de exemplu, sponsorul tehnic al Italiei ar urma să ofere drept premiu peste 15 milioane de euro în cazul în care squadra azzurra devine campioana Europei.

EURO 2020 | Sferturi de finală

Vineri 2 iulie

 • sfert 1: Elveția – Spania (19:00, St Petersburg)
 • sfert 2: Belgia – Italia (22:00, Munchen)

Sâmbătă 3 iulie

 • sfert 3: Cehia – Danemarca (19:00, Baku)
 • sfert 4: Ucraina – Anglia (22:00, Roma)

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:29
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 13:29 // Life //  Realitatea.md

Maestrul Nicolae Botgros a făcut primele declarații în presă din România, după înmormântarea artistei Lidiei Bejenaru, care i-a fost soție. A dezvăluit că se simte mai singur decât oricând. Totodată, recunoaște că a greșit și că a încercat să facă posibilul ca familia să fie „în regulă”. Aici a dat de bănuit că s-a referit la relația sa amoroasă în afara căsătoriei.

„Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum, pentru că așa am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește în fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”, a spus Nicolae Botgros.

Maestrul a povestit despre problemele grave de sănătate cu care s-a confruntat artista, înainte să-și dea ultima suflare pe patul de spital. „Trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 iulie au operat-o. Peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea, fiindcă era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea și care era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani”.

„Noi am trăit cu Lida toate evenimentele cele mai frumoase. Că a fost și sfadă în casă. Ne-am sfădit ca la orice om există treaba asta, că am greșit eu, tot se mai pune. S-au luat toate lucrurile în calcul, am făcut așa ca familia să fie în regulă, să nu fie afectată. Dar, mă rog, Dumnezeu a vrut să ne despartă. Foarte greu. Despărțirea a fost foarte tulburătoare, pentru mine, în viață nu a fost trăsnet mai mare ca acesta”, a mai adăugat acesta.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe 26 iulie 2021, la 68 de ani. A suferit de cancer la colon.

FOTO ZBOR LIN, Lidia Bejenaru-Botgros. Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost petrecută pe ultimul drum

Amintim că familia a fost în gura unui scandal. Nicolae Botgros a fost implicat într-un triunghi amoros. În urmă cu trei ani, Anișoara Dabija, artistă de muzică populară și cea care îi era amantă, i-a născut o fetiță. El era căsătorit cu Lidia Bejenaru. Cei doi nu au divorțat, însă maestrul a recunoscut copilul.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate