Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Cavcaliuc: Bănuielile sunt ilegale, nefondate și nu au nimic în comun cu justiția

22 Apr. 2021, 15:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Apr. 2021, 15:35 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

După ce Procuratura Generală a anunțat că președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, are calitate de bănuit în dosarul „verde de briliant”, acesta a venit cu o reacție. Într-o conferință de presă, Cavcaliuc susține că ceea ce i se incriminează nu are nimic în comun cu justiția și a cerut eliberarea colegului său, Tudor Balan, din arest la domiciliu.

Mai mult, acesta susține că atât el, cât și membrii echipei sale sunt persecutați de către reprezentanții Procuraturii Generale și de unii oponenți politici.

„Procuratura Generală a devenit o bâtă comodă în mâna politicienilor care astăzi controlează justiția. Bănuielile care mi-au fost aduse astăzi de procurori le calific ca ilegale, nefondate, care nu au nimic cu justiția”, a spus Cavcaliuc.

Declarațiile au fost făcute în contextul incidentului produs în data de 6 aprilie, atunci când vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE. Ultimii spuneau că au recurs la acest gest după ce funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 în afara listei și înaintea mai multor medici din raion.

În urma incidentului, Tutunaru a fost internat la spitalul raional, având arsuri de gradul întâi și doi la ambii ochi. Ulterior acesta a fost transferat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Capitală unde a primit tratament. La câteva zile distanță a fost lăsat să plece acasă.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală