Curs valutar
 • EUR
  19.3622
  0.1255%
 • USD
  18.2026
  0.1159%
 • RUB
  0.1894
  0.1584%
 • RON
  3.8980
  0.1283%
 • UAH
  0.4929
  0.1217%

Răzbunare?! Vasile Costiuc s-a trezit cu microbuzul stropit cu verde de briliant. Cine s-ar face vinovat

13 Apr. 2021, 09:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
13 Apr. 2021, 09:11 // Politica //  Valentina Buză

Activistul civic și totodată președinte al Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, s-a trezit astăzi cu microbuzul stropit cu verde de briliant, după ce săptămâna trecută acesta a făcut același lucru cu sigla Partidului Acasă Construim Europa (PACE), ca notă de protest față de acțiunile celor de la PACE.

Potrivit lui Costiuc, când s-a pornit de acasă nu a observat că mașina, în spate este stropită cu verde de briliant și abia după ce a făcut o oprire a văzut că cineva noaptea i-a aplicat pe mașină substanța.

Vasile Costiuc are bănuiește că acest lucru ar fi fost făcut de către simpatizanții sau chiar membrii PACE.

„Ținând cont de epopeea cu verde de briliant, doar câinii lui Cavcaliuc ar fi putut face acest lucru. Au acționat ca bandiții noaptea asta. Ăsta e un semn transmis de mizerabilii ăștia. Am primit mai multe semne de avertizare zilele astea, dar asta nu înseamnă că lupta noastră se oprește aici. E un semn de intimidare”, a spus Costiuc într-un live pe pagina de Facebook.

Vasile Costiuc afirmă că așteaptă ca liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, pe parcursul zilei de astăzi să declare că-și „asumă gestul politic pe care l-a făcut”.

 

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 08:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Redacția Realitatea
26 Sept. 2023, 08:16 // Actualitate //  Redacția Realitatea

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi 26 septembrie 2023, începe perioada de desemnare a candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile de nivelul întâi (primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor de nivelul întâi și consilieri în consiliile locale sătești, comunale, orășenești și municipale de nivelul întâi).

În cazul alegerilor locale, desemnarea candidaților pentru funcția de primar și de consilier al consiliului local se efectuează după constituirea consiliilor electorale de circumscripție, dar nu mai devreme de 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au:

 • partidele politice înregistrate până la data intrării în vigoare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale;
 • blocurile electorale constituite și înregistrate în condițiile prevăzute de Codul electoral și ale instrucțiunii privind particularitățile constituirii și înregistrării blocurilor electorale;
 • candidații independenți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Procedura de desemnare a candidaților la funcția de primar și de consilier în consiliul local are loc:

 • în cazul partidelor politice și al blocurilor electorale – prin aprobarea, în cadrul ședințelor organelor abilitate în conformitate cu prevederile statutare sau, după caz, cu acordurile de constituire ale acestora, confirmată prin procesele-verbale (extrase din procesele-verbale), a hotărârilor / deciziilor privind desemnarea candidaților la funcția de primar și listei de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local;
 • în cazul  candidaților independenți – prin înaintarea propriei candidaturi la funcția de primar și / sau de consilier al consiliului local, după caz, constituirea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii acestuia.

Procedura de desemnare a candidaților independenți include și etapa de colectare a semnăturilor de către persoanele care își înaintează propria candidatură și / sau grupurile de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de primar și de consilier al consiliului local.

Formularele listelor de subscripție vor putea fi solicitate de la consiliul electoral de circumscripție de nivelul doi, începând cu data de 29 septembrie 2023.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală