Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Victor Stepaniuc – demis de la Preşedinţie, după ce i s-a propus o altă funcție pe care a refuzat-o

13 Apr. 2021, 09:22
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
13 Apr. 2021, 09:22 // Politica //  Valentina Buză

Victor Stepaniuc, a fost demis din funcţia de șef al Direcţiei consultanţă a aparatului Președinției Republicii Moldova, informează Realitatea.md.

Demnitarul a calificat acea decizie drept una motivată politic, asta pentru că el a fost angajat președintele anterior, Igor Dodon.

„Azi, 12 aprilie 2021, e ultima zi de lucru în Aparatul Președintelui Republicii Moldova. Conducerea instituției a ignorat calificarea, experiența mea în administrația publică și m-a demisionat, din motive strict politice, cu 4 luni înainte de pensionare, încălcând mai multe prevederi ale legislației…  Nu e tragedie națională, e doar atitudine”, a scris Victor Stepaniuc pe Facebook.

În documentul publicat, privind înștiințarea despre demisie se spune că funcția în cauză urmează a fi lichidată și că Aparatul președintelui va avea o nouă structură.

Secretarul general al Administrației Prezidențiale, Andrei Spînu, a spus pentru NewsMaker că direcția în care activa Stepaniuc a fost reorganizată și i s-a propus o nouă funcție, însă acesta a refuzat, fapt ce a dus la demisia acestuia.

„Noi am făcut reorganizarea Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Direcția consultanță pe care a condus-o domnul Stepaniuc a fost divizată în două direcții: politică internă și politică externă. Domnului Stepaniuc i-a fost propusă o altă o funcție în cadrul Aparatului Președintelui pe care el a refuzat-o.  Respectiv, conform procedurii și cadrului legal, dumnealui a fost eliberat din funcție”, a precizat Andrei Spînu.

Victor Stepaniuc este istoric de profesie, adept al „moldovenismului”. A fost deputat în parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor între 1996-2008, apoi viceprim-ministru al Republicii Moldova din 16 ianuarie 2008 până în 2009. După alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, este ales deputat în parlament pe lista PCRM. În decembrie 2009 pleacă din rândurile PCRM și devine deputat neafiliat.

Azi, 12 aprilie 2021 e ultima zi de lucru in Aparatul Presedintelui Republicii Moldova. Conducerea institutiei a ignorat…

Publicată de Stepaniuc Victor pe Luni, 12 aprilie 2021

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 18:36
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 18:36 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Alegerile deputaților pentru Duma de Stat a Federației Ruse se desfășoară și în regiunea transnistreană. Astfel, în primele două zile de vot, 17-18 septembrie, au funcționat patru secții de votare, iar astăzi sunt deschise 27 de secții în toate orașele Transnistriei. 

Pentru a monitoriza evoluția votului, observatorii ruși, reprezentanți ai Camerei Publice a Federației Ruse, au ajuns la alegeri. Sâmbătă, 18 septembrie, așa-zisul președinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski și soția sa Svetlana și-au exercitat dreptul de vot.

Potrivit presei locale, 26.454 de alegători au votat în regiunea separatistă până duminică la prânz, la alegerile pentru Duma de stat a Federaţiei Ruse.

În restul teritoriului Republicii Moldova funcționează alte trei secții – la Chişinău, Comrat și Bălți. Este numărul cel mai mare de secții deschis de Rusia în afara granițelor sale.

Organizarea și mersul alegerilor în Duma de stat au fost pe larg mediatizate de administrația transnistreană și presa subordonată acesteia. Evenimentul a fost prezentat ca unul foarte important pentru Transnistria și funcționari de toate nivelele au vorbit la unison despre rolul decisiv al Rusiei, ajutorul și sprijinul acesteia pentru regiunea separatistă.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române