Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Victor Stepaniuc – demis de la Preşedinţie, după ce i s-a propus o altă funcție pe care a refuzat-o

13 Apr. 2021, 09:22
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
13 Apr. 2021, 09:22 // Politica //  Valentina Buză

Victor Stepaniuc, a fost demis din funcţia de șef al Direcţiei consultanţă a aparatului Președinției Republicii Moldova, informează Realitatea.md.

Demnitarul a calificat acea decizie drept una motivată politic, asta pentru că el a fost angajat președintele anterior, Igor Dodon.

„Azi, 12 aprilie 2021, e ultima zi de lucru în Aparatul Președintelui Republicii Moldova. Conducerea instituției a ignorat calificarea, experiența mea în administrația publică și m-a demisionat, din motive strict politice, cu 4 luni înainte de pensionare, încălcând mai multe prevederi ale legislației…  Nu e tragedie națională, e doar atitudine”, a scris Victor Stepaniuc pe Facebook.

În documentul publicat, privind înștiințarea despre demisie se spune că funcția în cauză urmează a fi lichidată și că Aparatul președintelui va avea o nouă structură.

Secretarul general al Administrației Prezidențiale, Andrei Spînu, a spus pentru NewsMaker că direcția în care activa Stepaniuc a fost reorganizată și i s-a propus o nouă funcție, însă acesta a refuzat, fapt ce a dus la demisia acestuia.

„Noi am făcut reorganizarea Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Direcția consultanță pe care a condus-o domnul Stepaniuc a fost divizată în două direcții: politică internă și politică externă. Domnului Stepaniuc i-a fost propusă o altă o funcție în cadrul Aparatului Președintelui pe care el a refuzat-o.  Respectiv, conform procedurii și cadrului legal, dumnealui a fost eliberat din funcție”, a precizat Andrei Spînu.

Victor Stepaniuc este istoric de profesie, adept al „moldovenismului”. A fost deputat în parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor între 1996-2008, apoi viceprim-ministru al Republicii Moldova din 16 ianuarie 2008 până în 2009. După alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, este ales deputat în parlament pe lista PCRM. În decembrie 2009 pleacă din rândurile PCRM și devine deputat neafiliat.

Azi, 12 aprilie 2021 e ultima zi de lucru in Aparatul Presedintelui Republicii Moldova. Conducerea institutiei a ignorat…

Publicată de Stepaniuc Victor pe Luni, 12 aprilie 2021

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
07 Mai 2021, 21:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
07 Mai 2021, 21:39 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cetățenii Republicii Moldova, care și-au propus să călătorească în următoarele zile, ar trebui să cunoască situația din țara gazdă referitor la starea pandemică. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu unele informații actualizate, informează Realitatea.md.

De exemplu, în România este prelungită starea de alertă pe întreg teritoriul țării, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 22 din 8 aprilie 2021 a Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina se păstrează regimul de carantină adaptivă până la data de 30 iunie, astfel că cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Cei, care doresc să plece în vacanțe în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că pot prezenta documente, care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19 sau un act privind testul PCR la virusul de tip SARS-COV2.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta informațiile accesând aici.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile