Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Cavcaliuc și Rusia, dragoste sub acoperire

04 Iul. 2021, 16:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
04 Iul. 2021, 16:35 // Actualitate //  Realitatea.md

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a încercat astăzi să se victimizeze regizându-și propria-i reținere generând astfel un circ gratuit pe aeroportul din Moscova, de unde și-a acuzat oponenții politici de la Chișinău de reținerea sa. În fapt, Gheorghe Cavcaliuc, cu bună știință și beneficiind de susținerea lui Dodon a încălcat regulile de intrare în Federația Rusă (MAEIE deconspiră circul lui Cavcaliuc de la Moscova: „Se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Rusiei”), scrie Deschide.md.

De fapt, de parte de a fi vreun adversar al Federației Ruse Gheorghe Cavcaliuc este extrem de apropiat de marele vecin al R.Moldova.

O simplă căutare pe pagina de facebook a fostului polițist arata din plin dorința acestuia de a intra in grațiile Rusiei. Astfel acesta a avut mai multe întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Oleg Vasnețov in cadrul carora, conform surselor Deschide.md, a încercat să capteze bunăvoința reprezentanților ruși. De asemenea, liderul PACE s-a numărat printre cei care au fost implicați în campania de „mulțumire” a Rusiei pentru vaccinurile Sputnik.

Totodată președintele PACE a făcut mai multe vizite în România, unde s-a întâlnit tot cu reprezentantii Federației Ruse fiind invitat inclusiv la receptiile oferite de ambasdorul Valeriy Kuzmin.

Cavcaliuc și ambasadorul rus în România se cunosc foarte încă din perioada când Kuzmin activa la Chișinău.

Cu câteva săptămâni mai devreme, pe 22 februarie, președintele PACE a avut o întrevedere tot in Romania cu un alt reprezentant al intereselor rusesti si anume președintele Camerei de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă (CCECRR)Tudor AFANASOV.

„Președintele (CCECRR), Tudor Afanasov, a declarat că susține apariția pe eşichierul politic din R. Moldova a Partidului PACE, care pune accentul pe dezvoltarea, prosperarea țării, păstrarea și promovarea valorilor primite de la strămoși”, scria Cavcaliuc.

În Romania Tudor Afanasov este cunoscut ca un promotor al intereselor rusesti si un susținător al regimului Putin. De asemenea el este si un susținător al grupului de bikeri „lupii nopți” care sunt cunoscuți ca fiind apropiați de presedintele Putin.

Recent Tudor Afansov împreună cu (CCECRR) a participat și organizat la Gura Humorului o masă rotundă intitulată „România – Rusia în noi formate de cooperare” unde au participat motocicliștii lui Putin.

Din cele mai sus mentionate se poate concluziona că el NU este nici pe departe vreun adversar al Federației Ruse ci doar o „torbedă” a lui Dodon aruncată în lupta electorală contra adversarilor lui Dodon.

În această campanie electorală, inclusiv pe aeroportul din Moscova, Cavcaliuc a făcut ce știe el mai bine: circ și înscenări

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 12:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 12:02 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurorii anticorupție solicită magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani arestarea și anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Examinarea demersului va avea loc astăzi, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Despre asta anunță responsabilii Procuraturii Generale.

„Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării”, anunță PG.

PG precizează că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate