Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.1016%
 • USD
  17.8787
  -0.0006%
 • RUB
  0.2455
  0.1629%
 • RON
  4.3209
  -0.0625%
 • UAH
  0.6665
  0.015%

Cavcaliuc – singur în fața „dragostei”. Tocmai trei contracandidați nu au venit la dezbateri cu el în semn de protest

08 Iul. 2021, 07:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
08 Iul. 2021, 07:25 // Politica //  Realitatea.md

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, s-a pomenit singur la dezbaterile TV8 „Alegeri liberi”. Asta după ce, nu au venit reprezentanții Partidului „Șor”, contracandidații Iurie Muntean, de la Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic și Renato Usatîi, liderul Blocului electoral care-i poartă numele. 

„Noi am aflat asta cu 10 minute înainte de începerea dezbaterilor electorale. Am fost contactată de către reprezentanții Congresului Civic și de Renato Usatîi, care ne-au spus că în semn de protest, față de dvs. (n,r. Gheorghe Cavcaliuc), au decis să nu vină la emisiune, întrucât nu pot sta cu dumneavoastră într-un studiou. Evident că este o lipsă de respect față de TV8, aici trebuie să recunoaștem”, a spus moderatoarea Mariana Rață.

Drept replică, Gheorghe Cavcaliuc a declarat: „Eu cred că ei sunt niște fricoși, niște oameni slabi, care nu merită să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova, care nu au nici caracter și nici responsabilitate. Cetățenii îi așteptau în studiou”.

Amintim că cetățenii au fost părtași de mai multe ori la replicile acide, în special, între Gheorghe Cavcaliuc și Renato Usatîi.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate