Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Meci controversat între Anglia-Danemarca! Englezii sunt în finala EURO 2020, dar cu critici dure. „Nu glumiți cu noi!”

08 Iul. 2021, 07:12
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
08 Iul. 2021, 07:12 // Sport //  Realitatea.md

Anglia, cea de-a doua finalistă a Campionatului European. În semifinalele EURO 2020, Anglia a obținut ușor un penalty, în prelungirile meciului cu Danemarca, la scorul de 1-1. Scorul a fost deschis de Damsgaard, în minutul 29. Danezul a înscris cu o execuție superbă din lovitură liberă. Pickford a plonjat inutil. Danezul a ajuns astfel la al patrulea gol în opt prezențe la naționala Danemarcei.

În minutul 37, Raheem Sterling a avut șansa de a restabili egalitatea, a ajuns la centrarea lui Kane, dar a ratat în fața lui Kasper Schmeichel.

Egalitatea a fost restabilită, în minutul 39, după autogolul lui Kjaer. Căpitanul danezilor a trimis în propria poartă, din alunecare.

Reprizele de prelungiri le-au aparținut elevilor lui Southgate. În minutul 94, Harry Kane putea înscrie, după o pătrundere pe flancul drept. Kane a șutat, dar Kasper Schmeichel a avut o intervenție de excepție.

În minutul 98, englezii au creat un moment fotbalistic superb. După execuția loviturii de la colțul terenului de către Phil Foden, Maguire a trimis cu capul, dar balonul a fost respins. Grealish a preluat și a șutat spre poarta lui Schmeichel, dar portarul danez a avut o intervenție foarte bună. Faza a continuat cu Sterling care a preluat și a șutat, dar execuția sa a lăsat de dorit, iar mingea a trecut peste transversală.

Scorul final al partidei a fost stabilit la sfârșitul primei reprize de prelungiri. Arbitrul a acordat un penalty controversat la intrarea lui Maehle asupra lui Sterling. Kane a executat lovitura de la unsprezece metri, Schemeichel a intuit bine colțul și a respins balonul care a ajuns din nou la atacantul englez. Atacantul lui Tottenham nu a mai ezitat și a trimis mingea în poarta Danemarcei.

În minutul 102 al partidei de pe Wembley, arbitrul olandez Danny Makkelie a dictat penalty pentru Anglia, după un duel în careul danezilor între Raheem Sterling și Jakim Maehle. Arbitrii din camera VAR au menținut decizia, iar Harry Kane a marcat, după ce, în primă fază, Kasper Schmeichel a apărat lovitura de pedeapsă.

„Niciodată penalty, o mare glumă, furt!”. Reacții dure după penalty-ul obținut de Anglia în meciul cu Danemarca

Penalty-ul a părut dictat ușor, iar reacțiile nu au întârziat să apară pe rețelele sociale.

„Stearling (n.r – Raheem Sterling) sau Stealing (n.r – furt)?”, a fost întrebarea jurnalistului Moises Llorens, de la ESPN. „Vreau ca Anglia să câștige, dar acest penalty e o mare glumă chiar și prin ochii unui mare patriot”, a scris și Jeff Stelling, prezentator la emisiunea Soccer Saturday.

„Niciodată penalty”, a fost reacția fermă a jurnalistului italian Tancredi Palmeri, de la CNN, iar Lukas Gikiewicz, fostul atacant de la FCSB, a scris pe Twitter: „Ăsta e penalty? Nu glumiți, vă rog”.

„Nu e penalty. Nu înțeleg de ce persoanele din camera VAR nu i-au cerut arbitrului să se uite la fază”, a spus și fostul mare antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, la beIN SPORTS.

Finala Campionatului European, dintre Italia și Anglia, se joacă duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, la Londra.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
30 Iul. 2021, 17:45 // Economie //  Realitatea.md

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis vineri, 30 iulie, cu vot unanim majorarea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 1,0 puncte procentuale până la 3,65 la sută anual. Instituția anunță că se vor mări cu 1,0 puncte procentuale ratele de dobândă la creditele și la depozitele overnight – până la 6,15 și, respectiv, până la 1,15 la sută anual. Totodată, BNM precizează că nivelul rezervelor obligatorii rămâne același.

Prognoza actualizată a indicat riscul ieșirii inflației peste limita superioară a intervalului de variație al țintei în contextul proinflaționist al mediului extern pronunțat care este marcat de recuperarea mai rapidă decât s-a anticipat a economiei mondiale și a principalilor parteneri de comerț extern ai Republicii Moldova, alături de persistența cotațiilor înalte la petrol, materii prime și produse alimentare.

În același timp, presiunile inflaționiste sunt susținute și de cererea agregată internă, care este alimentată de recuperarea consumului populației pe fundalul creșterii salarizării în economie, a volumului creditelor noi acordate și a transferurilor de mijloace bănești în favoarea persoanelor fizice.

Potrivit datelor operative pentru aprilie-mai a.c. se conturează o recuperare a activității economice la nivelul de până la pandemie. În comparație cu luna mai 2019 se atestă o sporire a producției industriale (+4,4 la sută), a cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerț cu amănuntul (+24,3 la sută) și a cifrei de afaceri cu servicii prestate populației (+40,6 la sută), precum și a importului de bunuri și servicii (+13,3 la sută).

Astfel, procesul inflaționist va fi persistent și nu va avea un caracter temporar. În aceste condiții, este imperioasă conlucrarea autorităților pentru a sincroniza politicile macroeconomice, în special, politica fiscală și cea monetară.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate