Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Centrele medicale vor concura cu traficanții de droguri! Într-un oraș vor fi excluse taxele pentru canabis

06 Dec. 2021, 13:11
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
06 Dec. 2021, 13:11 // În Lume //  Realitatea.md

La San Franciso din California, SUA, începând cu 2022 vor fi anulate taxele pentru canabis. Astfel centrele medicale vor putea concura cu traficanții de droguri. Decretul va fi în vigoare de la 1 ianuarie până la 31 decembrie anul viitor.

Funcționarii publici de la San Francisco responsabili de monitorizarea comercializării și consumării substanțelor narcotice ușoare au aprobat în unanimitate un regulament prin care au suspendat taxa de afaceri pentru comercianții cu amănuntul de canabis, transmite presa locală.

Rafael Mandelman, membru al Consiliului de Supraveghere al orașului, a declarat că decretul va ajuta comercianții legali cu amănuntul de marijuana, care acum se luptă cu comercializarea ilegală, să reducă incidentele de furt. Taxa introdusă în 2018 a variat între 1% și 5% din veniturile brute ale companiilor care vând canabis.

„Întreprinderile care se ocupă cu comercializarea marijuanei creează locuri de muncă pentru locuitorii din San Francisco și oferă clienților lor un produs sigur și reglementat. Din păcate, piața ilegală este înfloritoare și subminează prețurile. Acest lucru este rău pentru economia orașului, deoarece „întreprinderile subterane” nu plătesc taxe, expunând astfel lucrătorii la condiții periculoase și consumatorii la produse necalitative”.

Mandelman a mai spus că eliminarea taxei va compensa pierderile pe care comercianții cu amănuntul de canabis le-au suferit în urma furturile din 2020. „San Francisco trebuie să facă mai mult pentru a proteja aceste afaceri, angajații și clienții lor înainte de a introduce o nouă taxă”.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 11:27
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
18 Ian. 2022, 11:27 // Societate //  Valentina Buză

Ministerul Sănătății informează că, Republica Moldova a recepționat un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19 donat de Guvernul Olandei în valoare de peste 2,5 milioane de euro, cu suportul Fundației de caritate „Max face posibilul”.

Mai exact, lotul include peste 62 de mii perechi de ochelari, 62 de mii de litri de dezinfectant, peste 571 de mii de costume de protecție, 586 de mii de perechi de mănuși, 585 de mii de măști simple și tot atâtea măști respiratoare.

Potrivit responsabililor, echipamentele vor fi distribuite în toate spitalele republicane, municipale, raionale și centrele de sănătate, centrele de sănătate publică, precum și în centrele de plasament din țară.

La ceremonia oficială de recepționare, care a avut loc în municipiul Bălți, a participat și ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Această donație este foarte importantă, în special pentru spitalele raionale. Cu această ocazie, ne exprimăm recunoștința față de poporul olandez. Ei sunt cei care au colectat aceste bunuri pentru noi. La fel, mulțumim și acestei fundații, datorită căreia acest lucru a devenit posibil. Reiterez că aceste materiale de protecție reprezintă un suport major pentru personalul medical, astfel încât să putem face față unui nou val al COVID-19”, a menționat ministra Sănătății.

Cheltuielile de colectare, transportare și depozitare au fost acoperite de Fundația de caritate „Max face posibilul” din Olanda. Astfel, cu un mesaj de salut a venit și președintele acestei organizații, Jan Slagter, care a vizitat țara noastră în acest scop.

„Sunt incredibil de fericit cu această donație din partea Ministerului Sănătății, Bunăstării și Sportului din Olanda. Prin aceasta, putem oferi ochelari de protecție, mănuși, halate, măști și dezinfectant pentru sute de angajați din domeniul sănătății al Republicii Moldova. Ca și în Țările de Jos, rata de infecție este foarte mare în Moldova. Astfel, ne vom asigura că resursele cu care contribuim la stoparea pandemiei sunt distribuite corespunzător”, a spus și președintele Fundației de caritate „Max face posibilul”, Jan Slagter.

De menționat că, din anul 2008, Fundația de caritate „Max face posibilul” a oferit donații instituțiilor medicale din Rebublica Moldova în valoare de circa 14 milioane de euro.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 388.959 cazuri de COVID-19. Până în prezent, 998.038 persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală