Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Cercetătorii oferă 5 800 de euro tinerilor care vor accepta reinfectarea cu COVID-19

19 Apr. 2021, 13:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Apr. 2021, 13:24 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care s-au infectat anterior cu COVID-19 și s-au tratat, vor fi reinfectați cu coronavirus în mod deliberat în cadrul unui studiu și vor fi recompensați cu 5 000 de lire. Potrivit informațiilor, participanții se vor afla într-un mediu protejat și supraveghiat de specialiști, scrie Sky News. 

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford, încearcă să afle și ce cantitate de virus este necesară pentru reinfectare. 

Participanții se vor afla în carantină timp de 17 zile și vor fi îngrijiți la un spital până când nu vor mai prezenta riscul de a infecta pe alții. Totodată, unele cercetări sugerează faptul că o infecție anterioară ar putea să nu protejeze în totalitate tinerii în viitor. Potrivit unei cercetări desfășurate în SUA, 10% dintre participanți s-au reinfectat după ce au fost expuși din nou la COVID-19. 

Studiile prin intermediul unor provocări ale omenirii, au jucat un rol cheie în dezvoltarea tratamentelor pentru boli, inclusiv malaria, tuberculoza, tifoida, holera și gripa.

„În momentul în care îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție COVID, apoi când va apărea a doua infecție și exact cât de multă cantitate de virus au primit. Pe lângă îmbunătățirea cunoștințelor în domeniu, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care să prezică cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a declarat un profesor universitar și șef de investigații, Helen McShane.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 10:39 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Preotul Ghenadie Valuța, cel care în vara anului 2019 a legat un câine de mașină și l-a târât fără nici o milă pe asfalt și care a fost dat afară de Mitropolia Moldovei, anunță că este gata să iasă în fața presei cu mai multe clarificări pe marginea ordinului Mitropoliei. Instituția a emis un comunicat de presă în data de 3 secembrie în care a precizat că diaconul a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Preotul a anunțat pe o rețea de socializare că organizează o conferință de presă pentru a potoli tensiunea cu genericul: 

După doi ani de tăcere. Decizia Mitropolitului Vladimir din 03.11.2021 de pedepsire a slujitorului Ghenadie Valuța pentru violență asupra familiei. Argumente și probe…. La conferință participă și dl Nicolae Samson, epitropul bisericii sf. Dumitru din Anenii Noi și dl Eugeniu Rotaru, enoriaș și consilier al bisericii.

Conferința de presă va avea loc miercuri, 8 decembrie, la ora 11:00, la IPN.

Amintim că incidentul a avut loc în luna iulie 2019. Preotul din orașul Anenii Noi, Ghenadie Valuța, a agățat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât pe asfalt timp de câteva minute. Acesta și-a recunocut fapta și a declarat că astfel voia să apere copii din localitate, întrucât câinele ar fi fost agresiv cu ei. Fotografiile cu scenele șocante au fost plasate pe rețelele de socializare.

De asemenea, în apărarea sa, anterior preotul declara că voia să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

Realitatea.md precizează că preotul Ghenadie Valuța realiza anterior și o emisiune religioasă la postul de televiziune NTV Moldova, care este afiliat PSRM și lui Igor Dodon.

AMIN! Preotul Valuța, cel care a legat un câine de mașină și l-a târât pe asfalt, dat afară de Mitropolia Moldovei

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală