Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Cetățenii – „carne de tun”. Metoda la care a recurs Partidul Șor după inițiativa de a-l scoate în afara legii

14 Apr. 2021, 11:50
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 11:50 // Politica //  Valentina Buză

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a primit 150 de scrisori de la cetățeni, simpatizanți ai Partidului Șor, prin care condamnă inițiativa de a declara Partidul Șor în afara legii. Anunțul a fost făcut astăzi de Macari, arătându-se stupefiată de disperarea celor din fracțiunea Șor.

„150 de scrisori pe care le-am primit din partea mai multor cetățeni, ieri și azi. Un record absolut pentru un singur deputat. Suntem conștienți de multitudinea problemelor cu care se confruntă cetățenii și noi, deputații Platformei DA, reacționăm cu atenție la fiecare solicitare, în încercarea de a le soluționa problemele, iar deseori ne dăm seama că pentru unii petiționari însăși expedierea plicului este o dificultate. Nimic din cele scrise mai sus nu se referă la acest morman venit din partea unor membri ai Partidului Șor. Plicuri și timbre speciale sunt din belșug din miliard”, a anunțat Stela Macari.

Deputata afirmă că, această metodă a Partidului Șor ar fi o metodă de a se menține pe poziție, întrucât înțeleg că „tot mai mulți nori negri planează asupra Partidului Șor, iar conducerea de vârf încearcă din răsputeri să se țină pe linia de plutire, pentru a nu ajunge la închisoare”.

„De ce să atragi în jocurile tale murdare cetățenii simpli? După mine, este grav să acționezi expunându-ți colegii, încercând „să iei jăraticul cu mâna altora”. Acești oameni nu poartă nici o vină. Eu admit că ei nu urmăresc toate ședințele plenare, sau cum decurg Comisiile de anchetă și care sunt hotărârile acestora și poate mai puțin se interesează despre declarațiile procurorului general, atunci când vine să le ridice imunitatea unor deputați a acestui partid, tocmai 5 la număr până în prezent. Dar sigur atunci când subsemnezi un document ar trebui să-i intereseze dacă dreptatea este de partea lor. Înțeleg că le-am lezat din orgolii prin sesizarea depusă de noi la Curtea Constituțională, dar mai cu seamă, că am spus lucrurilor pe nume”, notează Stela Macari.

Macari a venit și cu un mesaj către cetățenii, care i-au expediat aceste 150 de scrisori.

„Oameni buni, voi chiar până astăzi încă nu cunoașteți de ce Moldova s-a aprofundat în sărăcie lucie și că cel ce a beneficiat din plin de miliardul furat poartă numele Partidului din care faceți parte, dar și a unui grup criminal organizat?!”, îi întreabă Macari pe petiționari.

Parlamentara afirmă că, va pregăti un răspuns pentru fiecare petiționar în parte și chiar va încerca să iau legătura cu ei, o dată ce fiecare cetățean a indicat și un număr de contact în scrisori.

Amintim că, Platforma DA, la sfârșitul lunii martie a depus la Curtea Constituțională (CCM) o sesizare prin care a solicitat opinia Curții dacă Partidul Șor poate fi scos în afara legii. Ulterior, Platforma DA a înțeles că deputații nu pot face o asemenea sesizare față de Înalta Curte, drept exclusiv fiind doar a Președinției, Parlamentului, Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Astfel, s-a adresat Maiei Sandu să facă acest lucru.

Precizăm că, inițial ideea de a scoate Partidul Șor în afara legii îi aparține deputatul Octavian Țîcu, care la fel a sesizat CCM.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso