Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Cetățenii – „carne de tun”. Metoda la care a recurs Partidul Șor după inițiativa de a-l scoate în afara legii

14 Apr. 2021, 11:50
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 11:50 // Politica //  Valentina Buză

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a primit 150 de scrisori de la cetățeni, simpatizanți ai Partidului Șor, prin care condamnă inițiativa de a declara Partidul Șor în afara legii. Anunțul a fost făcut astăzi de Macari, arătându-se stupefiată de disperarea celor din fracțiunea Șor.

„150 de scrisori pe care le-am primit din partea mai multor cetățeni, ieri și azi. Un record absolut pentru un singur deputat. Suntem conștienți de multitudinea problemelor cu care se confruntă cetățenii și noi, deputații Platformei DA, reacționăm cu atenție la fiecare solicitare, în încercarea de a le soluționa problemele, iar deseori ne dăm seama că pentru unii petiționari însăși expedierea plicului este o dificultate. Nimic din cele scrise mai sus nu se referă la acest morman venit din partea unor membri ai Partidului Șor. Plicuri și timbre speciale sunt din belșug din miliard”, a anunțat Stela Macari.

Deputata afirmă că, această metodă a Partidului Șor ar fi o metodă de a se menține pe poziție, întrucât înțeleg că „tot mai mulți nori negri planează asupra Partidului Șor, iar conducerea de vârf încearcă din răsputeri să se țină pe linia de plutire, pentru a nu ajunge la închisoare”.

„De ce să atragi în jocurile tale murdare cetățenii simpli? După mine, este grav să acționezi expunându-ți colegii, încercând „să iei jăraticul cu mâna altora”. Acești oameni nu poartă nici o vină. Eu admit că ei nu urmăresc toate ședințele plenare, sau cum decurg Comisiile de anchetă și care sunt hotărârile acestora și poate mai puțin se interesează despre declarațiile procurorului general, atunci când vine să le ridice imunitatea unor deputați a acestui partid, tocmai 5 la număr până în prezent. Dar sigur atunci când subsemnezi un document ar trebui să-i intereseze dacă dreptatea este de partea lor. Înțeleg că le-am lezat din orgolii prin sesizarea depusă de noi la Curtea Constituțională, dar mai cu seamă, că am spus lucrurilor pe nume”, notează Stela Macari.

Macari a venit și cu un mesaj către cetățenii, care i-au expediat aceste 150 de scrisori.

„Oameni buni, voi chiar până astăzi încă nu cunoașteți de ce Moldova s-a aprofundat în sărăcie lucie și că cel ce a beneficiat din plin de miliardul furat poartă numele Partidului din care faceți parte, dar și a unui grup criminal organizat?!”, îi întreabă Macari pe petiționari.

Parlamentara afirmă că, va pregăti un răspuns pentru fiecare petiționar în parte și chiar va încerca să iau legătura cu ei, o dată ce fiecare cetățean a indicat și un număr de contact în scrisori.

Amintim că, Platforma DA, la sfârșitul lunii martie a depus la Curtea Constituțională (CCM) o sesizare prin care a solicitat opinia Curții dacă Partidul Șor poate fi scos în afara legii. Ulterior, Platforma DA a înțeles că deputații nu pot face o asemenea sesizare față de Înalta Curte, drept exclusiv fiind doar a Președinției, Parlamentului, Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Astfel, s-a adresat Maiei Sandu să facă acest lucru.

Precizăm că, inițial ideea de a scoate Partidul Șor în afara legii îi aparține deputatul Octavian Țîcu, care la fel a sesizat CCM.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române