Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Chișinăul – iarăși fără cele 100 de autobuze noi. O nouă licitație anulată

04 Iun. 2021, 22:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
04 Iun. 2021, 22:55 // Societate //  Cristina Vlah

Epopeea celor 100 de autobuze noi pentru Parcul urban de Autobuze continuă. Asta pentru că a fost anulat contractul semnat dintre primăria Chișinău și compania belorusă OAO „MAZ” privind achiziția a 100 de autobuze, informează Realitatea.md. O decizie în acest sens a fost luată de către Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, după ce un fost concurent la concursul de achiziții a depus o contestație.

„Se anulează decizia nr. 1 din 26.04.2021 de atribuire a contractului, aprobată în rezultatul desfășurării procedurii de achiziție publică din 02.04.2021, în partea ce ține de evaluarea și acceptarea ofertei înaintată de către OAO „MAZ”, inclusiv toate actele subsecvente acesteia;

Se obligă primăria municipiului Chișinău, ca măsură de remediere, în termen de până la 10 zile de la primirea prezentei decizii, să reevalueze oferta OAO „MAZ”, primită în cadrul procedurii de achiziție publică din 02.04.2021, în vederea aprecierii caracterului neconform al acesteia, cu luarea în considerare a constatărilor din partea motivată a prezentei decizii;

Se obligă primăria municipiului Chișinău ca, în termen de 3 zile din data adoptării măsurilor de remediere dispuse prin prezenta decizie, să raporteze Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la realizarea acestora”, se menționează în decizia Agenției.

Contestantul este compania din Turcia ISUZU, „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi vs Ticaret Anonim Sirketi”, care a participat și a câștigat anterior prima rundă de licitație. Atunci, însă, rezultatul licitației a fost anulat pe motiv că autoritățile ar fi favorizat câștigătorul.

Amintim, că licitația privind procurarea a 100 de autobuze noi a fost inițiată repetat în ianuarie, anul curent. De această dată, câștigător a fost desemnat compania din Belarus OAO Maz, care ar fi propus cea mai avantajoasă ofertă în raport de calitate și preț.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală