Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Codreanu îi ia apărarea lui Chironda: Nici 5% din ce a promis Ceban nu a fost în stare să realizeze

22 Iun. 2021, 12:20
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Iun. 2021, 12:20 // Politica //  Tatiana Rusnac

Fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu intervine în scandalul de la Primărie, după ce Ion Ceban i-a cerut demisia lui Victor Chironda.

Într-o postare pe Facebook, Codreanu scrie că atât primarul, cât și viceprimarul ar trebui să lase deoparte orgoliile, întrucât muncesc în folosul oamenilor.

„Ambii sunteți acolo ca aleșii poporului și suntenți ambii în funcția OAMENILOR. Lăsați demagogiile de la tribune, lăsați PR-ul înainte de campanii electorale și făceți-Vă interesanți altfel. Prin acțiuni. Concrete și simțitoare pentru Oameni”, scrie Codreanu.

Fostul primar interimar a venit și cu un mesaj adresat lui Victor Chironda.

„Dragă, Victor Chironda. Tu ești forța nouă a primăriei. Ieși într-o conferință de presă și șterge-i nasul primarului Iv Ceban care a știut doar să promită și uite că în 2021 nu are rezultate – nici măcar 5% din ce a promis nu a fost în stare să realizeze. Arată că Tu în 2019 nu doar ai promis Confort. Siguranță. Oportunități, dar din poziția Ta chiar ai oferit acest lucru. Ei (socialiștii) știu să se certe, se pricep la minciuni, Ceban asta a făcut și consilier fiind, să strige în megafon și să toarne zoi. Nu te băga în lupta asta, că te va bate cu experiență. În schimb, lasă faptele să vorbească pentru Tine!”, a conchis Ruslan Codreanu.

Amintim că, astăzi, într-o conferință de presă, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a cerut demisia viceprimarul Victor Chironda. În cazul în care acesta nu își va prezenta demisia de bună voie, atunci edilul va iniția toate procedurile legale privind demiterea.

Potrivit lui Ceban, Victor Chironda ar fi adus acuzații nefondate în adresa primarului și în adresa multor angajați din primărie. Niște vorbe nefondate, regret că l-am invitat în echipă, mai spune edilul.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate