Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Ion Ceban, despre str. 31 August: Chironda a desenat un an de zile un proiect care nu corespunde realității

22 Iun. 2021, 10:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
22 Iun. 2021, 10:35 // Actualitate //  Realitatea.md

Ion Ceban susține că lucrările de renovare a  străzii 31 August din capitală nu au început la timp pentru că viceprimarul de ramură, Victor Chironda, împreună cu echipa sa, au desenat un an de zile o schiță care într-un final nu au corespuns realității.

Haideți acum să deschid paranteze. Un an de zile, și-a adus oamenii în funcție, un an de zile au desenat un proiect ca într-un final desenul să nu corespundă realității. Iar verificatorii au refuzat să își pună avizul pe aceste proiecte. A trebuit să revenim pentru că riscam să pierdem banii. Iar verificatorul care nu îmi este simpatizant, a spus că nu vrea să facă pușcărie pentru Victor Chironda, a declarat Ceban.

Într-un final, acesta susține că cel mai probabil, lucrările de renovare a străzii 31 August ar putea începe într-o lună.

Amintim că strada str. 31 August 1989 din Chișinău să află într-o stare dezastruoasă.

Realitatea.md amintește că viceprimarul Victor Chironda s-a pomenit într-un scandal de proporții după ce în lipsa motivată a acestuia de la locul de muncă, a fost autorizată demolarea Hotelului Național din Capitală.

De partea cealaltă, Chironda se opune demolării din considerentul că nu au foste efectuate studii pentru a măsura impactul care urmează să-l aibă construcția asupra  zonei.

Chironda recunoaște că are o conlucrare tensionată cu Ceban: Eu nu m-am angajat la cineva acasă la prășit via


Cronologia evenimentelor:

Marți, 15 iunie 2021, într-o conferință de presă, Chironda spune că a depistat mai multe nereguli în documentele aprobate de Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare cu privire la demolarea Hotelului Național. De asemenea, viceprimarul a cerut o anchetă de serviciu pe numele Svetlanei Dogotaru./

Tot marți, pe fundalul scandalului care abia începe, Victor Chironda anunță despre crearea unui Consiliu Consultativ pentru Dezvoltarea Urbană pe lângă Viceprimarul de ramură. Din acest consiliu ar urma să facă parte experți în arhitectură și urbanism, drept, economie, artă și cultură, reprezentanți ai mediului academic și din societatea civilă – oameni cu notorietate și credibilitate. 

În urma conferinței de presă susținută de către Chironda, Ion Ceban și-a acuzat colegul că lipsește nemotivat de la locul de muncă. Însă, Victor Chironda precizează că a fost în concediu de boală, ulterior în concediu de odihnă despre care a anunțat toate structurile responsabile din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău.

Joi, 17 iunie, contradicțiile din interiorul Primăriei Municipiului Chișinău au trecut la un alt nivel, astfel că viceprimarul anunță despre faptul că a fost creată o comisie de anchetă care va investiga circumstanțele absenței de la lucru a lui Chironda, asta deși ultimul susține că a anunțat din timp despre concediul său.
Vineri, 18 iunie, Victor Chironda apre în fața presei alături de avocatul său. Funcționarul a menționat că întocmește cererile necesare pentru a se apăra în contextul anchetei de serviciu deschise pe numele său la Primăria Chișinău.

Construcția hotelului cu 17 etaje a început în 1974 și a fost finalizată în 1978. Pe atunci, oaspeții capitalei se puteau bucura de ascensoare, frizerie, chioșcuri pentru suvenire, curățătorie chimică, birouri de bilete de avion și pentru călătoriile cu trenul, dar și de un restaurant, unicul din capitală fiind considerat și o carte de vizită a orașului. De-a lungul anilor, însă, mândria Chișinăului – Hotelul Național s-a transformat într-o clădire pustie și a devenit casă pentru oamenii fără adăpost.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 09:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 09:29 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură sunt așteptați astăzi, 31 iulie, în intervalul orelor 08:00-17:00, să se imunizeze împotriva COVID-19, la Maratonul de Vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță!”  la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18). În acest context, Primăria municipiului Chișinău informează că, ieri, în prima zi a maratonului, s-au imunizat aproximativ 550 de persoane: profesori, învăţători, educatori şi angajaţi auxiliari de la instituţiile educaţionale din oraş.

Potrivit informațiilor, capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

La maraton sunt disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sputnik V (doza 2).

„Primăria Chișinău asigură buna organizare a procesului: în preajma Centrului municipal de vaccinare sunt instalate corturi anticaniculă, mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău sunt prezenți pentru a ajuta la necesitate”, menționează municipalitatea.

Serul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

 

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate