Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO Și-a „săpat” singur groapa. Riscă până la patru ani de închisoare după ce a furat două telefoane

22 Iun. 2021, 10:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
22 Iun. 2021, 10:35 // Societate //  Valentina Buză

A furat două telefoane mobile dintr-un magazin din Capitală, iar acum riscă până la patru ani de închisoare. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, locuitor al Capitalei care a fost reținut de ofițerii de investigație.

Potrivit informațiilor, acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice, iar în luna noiembrie a anului 2020 a fost eliberat din locurile de detenție.

„La 27 mai, suspectul ar fi intrat în magazin și profitând de faptul că nu este văzut, a sustras de pe masă două telefoane mobile de model ,,Samsung A30” și ,,Xiaomi Redmi Note 5”, ce aparțin angajatului magazinului. Proprietarul bunurilor de 34 de ani, imediat a solicitat intervenția poliției. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 5 550 de lei”, spune poliția.

În context, acțiunile suspectului au fost surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului, iar ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus mai multe acțiuni în stabilirea și reținerea suspectului.

În urma măsurilor întreprinse, oamenii legii au localizat și reținut suspectul, iar în cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt, iar conform legislației, pentru fapta comisă el riscă amendă până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:12
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 14:12 // Politica //  Petru Beregoi

Conducătorii mai multor autorități publice aflate sub control parlamentar vor fi sancționați, până la revocare din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate conform legislației sau de exercitare defectuoasă a activității. Deputații au aprobat în lectura finală proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, printre care legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) și legea concurenței.

Proiectul vizează Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate.

Potrivit deputaților, acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

Amintim că, la ședința plenară din 9 septembrie curent, Deputații au demis in corpore conducerea CNPF, după ce au identificat mai multe probleme, carențe și inactivități din partea întreprinderii pe anumite subiecte.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române