Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3992%
 • USD
  18.0183
  0.0166%
 • RUB
  0.2353
  -1.955%
 • RON
  4.1602
  -0.4038%
 • UAH
  0.6392
  -1.5645%

Noi scântei la Primărie! Primarul a decis să investigheze o absență motivată, susține Chironda

17 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iun. 2021, 11:46 // Politica //  Tatiana Rusnac

Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda vine cu noi dezvăluiri în scadalul de la Primărie. Acesta susține, într-o postare pe Facebook, că primarul Ion Ceban a decis să investigheze circumstațele absenței de la lucru a lui Chironda, asta deși ultimul susține că a anunțat din timp despre concediul său.

Mai mult, la Primărie s-ar fi creat și un grup de lucru special în acest sens.

„Prieteni, după întîlnirea de dimineață de la UTM cu experții în managementul traficului, am revenit la birou unde am fost anunțat că sunt invitat în biroul viceprimarului Ilie Ceban la ședința unui grup de lucru special creat. Am mers în biroul respectiv cu ferma convingere că primarul a dispus o anchetă de serviciu pentru a examina faptul anunțat de mine în conferința de presă de marți, și anume, depășirea atribuțiilor de serviciu de către Arhitectul-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a Autorizației de desființare a Hotelului Național. În biroul viceprimarul Ilie Ceban se aflau el și alți 6 colegi, funcționari ai primăriei. Ei mi-au adus la cunoștință Dispoziția primarului general nr. 547-dc din 17 iunie 2021 prin care se dispune crearea unui grup de lucru care are drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, Viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”, scrie Chironda.

Viceprimarul susține că a fost mirat să afle despre acest lucru, în contexxtul în care acesta și-ar fi anunțat despre concediul său planificat.

„Atît primarul general cît și șefa de la resurse umane erau la curent cu faptul că eu am solicitat prelungirea concediului aprobat inițial din cauza concediului de boală intervenit. Am anunțat grupul de lucru că voi consulta avocatul meu și voi veni cu o explicație oficială pe acest subiect. Imi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de Covid”, se mai arată în postare.

Iar scandalul nu contenește aici. Chironda mai scrie că ar fi fost amenințat de un consilier municipal.

„De asemenea, acum 10 minute, în biroul mau a intrat consilierul municipal Valerii Klimenko care m-a amenințat că eu voi face închisoare (nu am înțeles exact pentru ce). Sincer sper că aceste două fapte nu sunt legate între ele”, scrie Chironda.

Amintim că scandalul a iscat la începutul săptămânii, atunci când Victor Chironda a anunțat că arhitectul șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru ar fi admis mai multe nereguli în raport cu demolarea Hotelului Național, timp cât acesta se afla în concediu.

Va fi sau nu demolat Hotelul Național? Chironda vrea o anchetă de serviciu pe numele arhitectului șef

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală