Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Imagini VIDEO rare! Putin și președinții SUA cu care s-a întâlnit înainte de Biden

17 Iun. 2021, 11:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Iun. 2021, 11:28 // În Lume //  Realitatea.md

Înainte de discuția de ieri dintre președintele Rusiei și SUA, imagini video rare cu capturi din alte întrevederi ale lui Vladimir Putin au fost distribuite pe Internet între internauți. Este vorba despre întrevederile pe care le-a avut cu foștii președinți americani.

În imagini, apar patru foști președinți. Primul este Bill Clinton (mandat 1993-2001), urmat de George W. Bush Junior (mandat 2001-2009) și de Barack Obama (mandat 2009-2017). Înainte de Joe Biden, s-a văzut și cu predecesorul său Donald Trump (mandat 2017-2021).

Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA și și-a început exercitarea mandatului în 2021.

Internauții au mai atras atenția că Bush și Obama erau republicani, pe când restul – democrați.

Amintim că Joe Biden și Vladimir Putin s-au întâlnit la summit și, în primul rând, au decis revenirea ambasadorilor: al Rusiei la Washington, iar al SUA – la Moscova. Ce ține de perioada exactă, s-a spus că ar fi o chestiune tehnică. După ce amabasadorul SUA la Moscova a părăsit teritoriul rus în aprilie curent și SUA a aprobat unele sancțiuni împotriva Federației Ruse,  Kremlinul a răspuns acelor sancțiuni prin acțiuni similare.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate