Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

Condiții EURO pentru medicii de pe ambulanță din Iargara, raionul Leova! Angajații au trecut la casă nouă

16 Iun. 2021, 11:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Iun. 2021, 11:24 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Veste bună pentru locuitorii din satul Iargara, raionul Leova. În localitatea a fost inaugurat, ieri, sediul nou al Punctului de asistență medicală urgentă Iargara din cadrul SAMU Leova, în care au fost create condiții moderne de lucru pentru personalul medical.

În cadrul subdiviziunii, activează 14 angajați, dintre care un medic, patru felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere.

„Noul edificiu al PAMU Iargara are o suprafață de 142 mp, fiind efectuate reparații capitale, lucrări de conectare la apeduct, canalizare, electricitate și încălzire. Totodată, proiectul de modernizare a clădirii, a prevăzut și construcția unui garaj cu două boxe pentru ambulanțe, având o suprafață totală de 49 mp”, anunță MSMPS.

Echipele de asistență medicală urgentă a PAMU Iargara deservesc populația din nouă localități (Iargara, Tigheci, Băiuș, Cuporani, Hârtop,  Borogani, Meșeni, Cociulia Nouă, Bertovca), cu o populație de aproximativ 14 000 locuitori.

La inaugurarea edificiului a participat secretarul de Stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, care a menționat:

„Serviciul AMUP intervine în toate situațiile critice pentru sănătatea și viața cetățenilor din toată republică, fiind un serviciu strategic la nivel național. Modernizarea Serviciului, prin îmbunătățirea condițiilor de activitate și fortificarea bazei tehnico-materiale, va asigura prestarea unor servicii medicale calitative și intervenții rapide în situații de urgență”.

Menționăm că, asistenţa medicală urgentă la etapa de prespital în Republica Moldova este asigurată de IMSP Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, care prestează servicii medicale populației 24/24h, în mod gratuit, prin apel la numărul unic de urgență 112, pe întreg teritoriul țării.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid