Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Conflicte de interese constatate de inspectorii ANI. Sunt vizați directori și un consilier din Edineț

26 Iul. 2021, 11:54
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
26 Iul. 2021, 11:54 // Actualitate //  Valentina Buză

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate informează că, în perioada 19-23 iulie 2021, au fost inițiate opt controale. În patru proceduri de control, referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sunt vizați un director al unei structuri a MECC, un director de Grădiniță din raionul Soroca, un administrator al unei instituții publice subordonate Consiliului raional Sîngerei și un consilier din Consiliul municipiului Edineț.

„Trei proceduri de control, pentru eventuale incompatibilități de funcție, au fost inițiate în privința unui membru CNPF, unui șef de Direcție raională pentru siguranța alimentelor din cadrul ANSA și a unui funcționar public din cadrul Primăriei Cricova. În privința unui ex-șef al unei instituții subordonate MAI a fost inițiată o procedură de control pe avere. Numele acestora vor fi făcute publice după finalizarea controalelor”, se arată în comunicatul ANI.

Mai mult, inspectorii au emis două acte de constatare, prin care s-a constatat conflicte de interese admise de un primar din raionul Soroca și de un consilier din Consiliul Ciorești, raionul Nisporeni. Pentru evitarea admiterii conflictelor de interese, inspectorii au oferit soluții, la solicitarea a cinci primari din Râșcani și din raionale Cahul, Căușeni, Șoldănești și Ștefan Vodă.

În perioada vizată reprezentanții ANI au răspuns la 58 apeluri, dintre care 17 la Linia instituțională. La solicitare, au fost eliberate 8 Certificate de Integritate.

Totodată, direcția juridică a ANI a participat în 16 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare,  emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:35
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 12:35 // Economie //  Realitatea.md

Ai luat în grabă un credit scump pentru afacerea ta? Vrei să achiți o dobândă mai mică și să beneficiezi de o sumă suplimentară pentru noi investiții și proiecte? Maib îți propune refinanțarea creditelor contractate la alte instituții financiare și, totodată, îți acordă o sumă suplimentară pentru proiecte noi. Refinanțarea va reduce сheltuielile pentru dobânzi și îți vor rămâne bani pentru alte idei de business.

E simplu

Dacă ai un contract de credit la orice instituție financiară de cel puțin 6 luni și deja 3 rate sunt achitate, maib te așteaptă doar cu contractul de credit propus spre refinanțare. Atât.

Maib refinanțează creditele:

 • întreprinderilor micro, mici și mijlocii și întreprinzătotilor individuali din orice sector al economiei;
 • persoanelor fizice – fondatori de întreprindere cu cota în capitalul social de 30% şi mai mare.

Se oferă refinanțare până la 3 milioane de lei, pe o perioada de 60 de luni, dintre care 1,5 milioane de lei fără gaj, cu comision de examinare și acordare – 0 lei. De asemenea, e important să știi că, pe lângă suma refinanțată, poți solicita resurse suplimentare pentru realizarea planurilor noi.

Fiind bancă orientată către client, maib oferă abordare individuală și este deschisă pentru negocieri în conformitate cu solicitarea ta.

E ușor 

Te întrebi care e diferența și ce ai de câștigat din refinanțare? Fă un calcul simplu și vei înțelege cât întorci lunar, cât vei achita total la final de creditare, dacă plătești comisioane ascunse şi, de fapt, cât te costă creditul curent. În acest fel, îți va fi ușor să compari condițiile actuale de creditare cu cele oferite de maib.

Dacă ai recalculat și economiile se văd cu ochiul liber, nu rămâne decât să te bucuri de toate avantajele refinanțării creditelor pentru afaceri la maib:

 • rata dobânzii avantajoasă;
 • comision de eliberare și comision de administrare 0%;
 • se acordă o sumă suplimentară, la necesitate;
 • DAE transparentă;
 • deservire în cea mai mare bancă, orientată spre client.

Mai rapid decât te aștepți

Creditul refinanțare plus se aprobă rapid și ușor. Pentru mai multe detalii solicită oferta aici și vei fi contactat de către un specialist maib pentru o consultație individuală.

Fă diferența, alege ce este mai bun pentru tine și afacerea ta.

Cu maib e simplu și ușor!

P. 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală