Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Cu aproximativ 64%, tulpina britanică a COVID-19 este mai letală

11 Mart. 2021, 17:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Daniel Hacina
11 Mart. 2021, 17:16 // Actualitate //  Daniel Hacina

Un nou studiu sugerează că varianta de coronavirus B.1.1.7, care a fost identificată pentru prima dată în Regatul Unit, este mai periculoasă decât variantele clasice. Potrivit studiului publicat în jurnalul medical BMJ efectuat asupra unui eșantion de persoane infectate cu varianta britanică, s-a constatat că aceastea ar fi cu aproximativ 64% mai predispuse să moară, decât cei infectați cu variantele care circulau anterior.

Inițial, s-a constatat că această variantă este transmisibilă mai ușor, iar noile date preliminare indică că B.1.1.7 ar putea fi și mai letală.

Cercetătorii de la diferite instituții din Marea Britanie au analizat datele a peste 100.000 de pacienți care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în perioada octombrie-ianuarie. Cercetătorii au analizat cu atenție simptomele persoanelor infectate cu varianta nouă și le-au comparat cu cele persistente în cazul variantelor clasice.

Studiul a arătat că noua variantă a fost asociată cu 227 decese într-un eșantion de 54.906 pacienți, comparativ cu 141 decese în cazul aceluiași număr de pacienți infectați cu tulpinile anterioare.

Varianta se răspândește în Statele Unite, de exemplu, și oficialii din domeniul sănătății avertizează că „ar putea deveni dominantă” în țară.

Întrucât varianta B.1.1.7 continuă să se răspândească în Statele Unite, experții spun că națiunea trebuie să analizeze îndeaproape posibilitatea riscului crescut de deces.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 04:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
25 Sept. 2021, 04:35 // În Lume //  Cristina Vlah

Situații tensionate în spațiul aerian deasupra Mării Negre. Rusia a creat o situație destul de provocatoare în timpul desfășurării antrenamentului pentru militarii ucraineni pe Marea Neagră, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Unian.

Potrivit sursei, acest lucru a fost anunțat de către comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei. „În zona unde aveau loc antrenamentele cu rachete de tip „Zenit” ale forțelor aeriene, dar și antrenamentele forțelor terestre ale Ucrainei în regiunea Mării Negre, avioanele de recunoaștere ale Federației Ruse au încălcat grav principiile de utilizare a spațiului aerian. Ele de mai multe ori au intrat în zona interzisă, pe care Ucraina a rezervat-o pentru desfășurarea antrenamentelor de pregătire”, a spus oficialul.

De asemenea, se menționează că avioanele Rusiei au intersectat linia traseului stabilit pentru rachetele lasate de ucraineni. „Conducerea Rusiei și-a arătat o dată în plus adevărata față, creând situații provocatoare și punând în pericol proprii săi piloți”, a adăugat reprezentantul ucrainean.

Recent, forțele armate ale Ucrainei au avut antrenamente și au folosit sistemul „Uragan” la frontiera cu Crimeea. Țintele focurilor de arme au fost armata și mașinile blindate ale unui adversar improvizat, aflat la o distanță de 30 de kilometri.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române