Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Cum alegi etajul potrivit pentru apartamentul tău nou?

02 Aug. 2021, 08:50
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
02 Aug. 2021, 08:50 // Economie //  Petru Cosoi

În momentul în care ne hotărâm să cumpărăm un apartament, luăm în considerare mai multe criterii de care ținem cont în căutarea noastră. Printre acestea se numără suprafața locuinței, numărul de camere, orientarea apartamentului, finisajele, calitatea lor, dimensiunea ferestrelor, structura și vechimea blocului. Unul dintre factorii foarte importanți pe care multi dintre cumparatori îl iau în considerare este etajul. De aceea, este important să analizăm nevoile pe care le avem cu privire la etajul la care se află apartamentul.

Foarte multe persoane se feresc de apartamentele poziționate la parterul blocului, din  cauza problemelor din vechile imobile. Dezavantajele acestora sunt binecunoscute și acum de orice locuitor al Chișinăului care locuiește în casele construite în anii 80-90  – locuinţele de la parter sunt mai friguroase, există un risc pronunţat de inundaţii, mulți proprietari trebuie să suporte mirosurile neplăcute provenite de la subsol, în timp ce apartamentele de la ultimul etaj se încing pe parcursul verii.

Clădirile de locuințe noi sunt bine gândite din acest punct de vedere și oferă proprietarilor același confort pe care îl are orice alt apartament, fie la parter sau la un etaj superior, precum lumina naturală, un sistem de canalizare și apă modern, izolații termice. Printre avantajele locuințelor la parter este posibilitatea amenajării unei curți sau mici grădini de flori, sau a unui spațiu de relaxare.

Etajele intermediare sunt preferatele tuturor cumpărătorilor, datorită unei  înălțimi suficiente pentru a beneficia de lumina soarelui pe toată durata zilei și a zgomotului redus. Apartamentele situate la etaje intermediare au de cele mai multe ori balcon, oferind  proprietarilor un mic spațiu pentru relaxare sau un loc în plus pentru depozitarea diverselor obiecte.

Etajele superioare, începând cu etajul 4, erau cele mai evitate în trecut din cauza ascensoarelor vechi și a fricii de înălțime a multor persoane. În prezent, blocurile noi de apartamente sunt dotate cu lifturi de ultima generatie, care permit accesul la apartamentele situate la etaje superioare în siguranță și într-un timp scurt. Proprietarii apartamentelor situate la etaje superioare sunt avantajați, indiferent de orientarea blocului, ei beneficiază de cele mai multe ori de panorame frumoase.

Visul tău este să-ți procuri propriul apartament și să scapi cât mai repede de chirie? Ai deja în minte imaginea casei tale perfecte, ai decis ce etaj vei alege, știi în care parte ar trebui să fie geamurile, unde vei amplasa canapeaua. Iar gândul că nu vei avea posibilitatea în timpul apropiat să achiziționezi o casă cu bani gheață parcă te scoate din vis, te gândești ce să faci și unde să găsești o soluție potrivită. Un credit ipotecar este exact ceea de ce ai nevoie.

Echipei Zoom Credit îi pasă de bunăstarea și fericirea familiei tale. Tocmai de aceea am creat un produs financiar care te va ajuta să procuri propria casă datorită unui credit pe termen lung cu dobânzi avantajoase și fără comisioane ascunse – Zoom Ipoteca. Te ajutăm să procuri apartamentul mult dorit și îți oferim 75% din valoarea acestuia, iar contribuția ta va fi doar de 25%. Îți oferim posibilitatea să alegi suma creditului cu până la 600.000 lei și termenul dorit până la 120 de luni. Dobânda anuală efectivă la produsul dat variază de la 29,24% până la 35,15%, iar rata dobânzii este fixă și constituie 20% anual sau 1,67% lunar. Rata de rambursare anticipată este de 5%, în timp ce comisionul de acordare este 2%.

Apropo, dacă ai un venit stabil (nu neapărat unul oficial) și o istorie creditară satisfăcătoare, poți obține o reducere considerabilă la dobânda anuală. Da, ne pasă de visele tale, de aceea depunem maxim efort pentru a le realiza cât mai repede posibil și îți oferim cele mai avantajoase condiții la orice tip de împrumut rapid.

Fii sigur că Zoom Credit este alegerea perfectă în materie de credite ipotecare fără avans, deoarece bunăstarea și liniștea familiei tale este prioritatea noastră.

P. 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române