Specialiștii au dezvăluit cum se păstrează avocado pentru a rezista mai mult de o lună. Acest truc te va ajuta să-l ai proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp și să nu oxideze. Avocado este un fruct versatil care poate fi folosit într-o varietate de moduri.
Avocado a devenit tot mai popular printre români în ultima vreme. Dacă îți dorești să te bucuri de aroma lui pentru o perioadă cât mai lungă, atunci trebuie să te asiguri că îl păstrezi în mod corespunzător. Avocado este un fruct indispensabil pentru mulți dintre noi, fiind completarea perfectă a oricărui mic dejun sănătos.
Risipa alimentară este o problemă care ar trbui să ne îngrijoreze. Risipa banilor și a alimentelor apare atunci când cumpărăm produse pe care ajungem să nu le folosim.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Unele produse au o durată de valabilitate destul de mică, așa cume ste cazul fructului de avocado. Pentru că multe persoane nu-l depozitează corect, avocado oxidează într-o perioadă scurtă de timp.
Bucătării le vin în ajutor oamenilor cu câteva sfaturi utile pentru a păstra avocado pentru o perioadă mai lungă de timp. Păstrarea fructului de avocado în apă este n truc obișnuit de păstrare a alimentelor pe rețelele de social media
Cu toate acestea, specialiștii spun că acest lucru promovează creșterea bacteriilor care pot strica fructul. Trendul din social media le propune oamenilor să păstreze avocado tăiat pe jumătate într-un castron cu apă, În realitate, acest truc ar putea să reprezinte un real pericol pentru starea ta de sănătate.
Specialiștii spun că există o metodă mai sigură și mai eficientă pentru a păstra avocado proaspăt până la o lună. Modalitatea optimă de a păstra avocado este să îl speli bine pentru a elimina bacteriile, iar mai apoi să-l usuci și să-l pui într-un recipient închis ermetic. Specialiștii recomandă să speli fructele de avodacă într-o soluție compusă din apă rece și 60 de mililitri de oțet alb distilat.
Ce impact are spălarea cu oțet alb asupra fructelor de avocado
Dei ar putea suna ciudat, spălarea fructelor de avocado și a altor fructe într-o soluție de oțet va ucide bacteriile de pe coaja acestora. În plus, acest truc ajută la prelungirea termenului de valabilitate al fructelor.
Tot ce trebuie să faci este să înmoi avocado într-un castron cu apă rece amestecată cu oțetul alb. Lasă apa și oțetul pentru cel puțin două minute înainte de a introduce fructul de avocado în apă. Acest lucru te va ajuta ca avocado să nu preia din gustul oțetului.
Clătește apoi totul bine sub un jet de apă și șterge avocado cu grijă. Gospodinele trebuie să aștepte până când fructele de avocado se usucă complet înainte de a le depozita în recipientele închise ermetic.
Umiditatea ar putea provoca un adevărat dezastru și ar putea duce la apariția bacteriilor și a mucegaiului, spun specialiștii.