Smartphone-urile vin la pachet cu o lanternă încorporată destul de puternică, atât de convenabilă și de ușor de utilizat. Totuși, poate că ar trebui să încetezi să te bazezi pe ea, dacă știi ce-i bine pentru telefonul tău.
Evident, cu toții folosim lanterna telefonului, n-are rost să fim ipocriți. Majoritatea oamenilor au telefoanele cu ei 24/7, iar blițul LED micuț, de pe majoritatea smartphone-urilor, în modul lanternă, poate arunca aproximativ 40-50 de lumeni peste un mediu întunecat.
Poți regla luminozitatea lanternei pe telefon, în unele cazuri, dar asta nu este mereu suficient. Ce-i drept, Apple Watch are un mod lanternă, dar nici acesta nu funcționează atât de bine pe cât ar trebui; nu mereu, cel puțin.
Ce alternativă există
Pentru acele momente de improvizație, în care trebuie să găsești ceva ce ai scăpat sub pat sau cauți ceva în poșetă, într-o mașină întunecată, o lanternă ultracompactă încorporată într-un dispozitiv pe care îl porți deja cu tine poate părea soluția perfectă.
Totuși, smartphone-urile sunt scumpe și, relativ vorbind, destul de fragile. Dacă cineva ți-ar oferi o lanternă obișnuită care ar costat 5.000 de lei și care ar fi făcută dintr-o sticlă delicată, cu siguranță ai trata-o cu grijă, nu?
Cu toate acestea, ne folosim telefoanele ca lanterne în fiecare zi, deși acestea costă, așa cum am zis, foarte mult și, în întuneric, pot fi scăpate pe jos cu mare ușurință, într-un moment de neatenție.
Această greșeală ne poate costa destul de scump, iar asta pentru simplul fapt că am vrut, la un moment dat, să căutăm un obiect nesemnificativ într-un loc întunecat.
Eventual, poți cumpăra, adițional, o lanternă de sine stătătoare, extrem de compactă, care să-ți ofere exact aceleași servicii. În mod evident, dacă ai deteriora o astfel de lanternă pe care ai dat, spre exemplu, 20-30 lei, ți-ar părea rău, însă nu la fel de tare cum ai regreta dacă ai scăpa bunătate de telefon pe jos.