Vrei să ai un zâmbet de milioane? Să uiți de anumite problemele ale danturii de ordin estetic (şi chiar funcțional)? O decizie perfectă pentru soluționarea acestor dificultăți este alegerea unui aparat dentar corect. Dar nu e suficient doar să mergi la medicul ortodont și să ți-l instalezi. Există un șir de reguli de urmat, pentru a avea cu adevărat rezultate optime.
Am stat de vorbă cu specialiștii clinicii de stomatologie din Chișinău Botanica Imperial Dent și iată ce recomandări au oferit cititorilor noștri. Fii alături de noi în rândurile ce urmează.
1. Înarmează-te cu răbdare
Un aparat dentar eficient poate să nu ți se potrivească din prima, iar senzațiile pot fi cumva echivoci. Și e nevoie de un anume timp până te obișnuiești să mănânci, să vorbești sau să te speli pe dinți.
2. Menține contactul permanent cu specialistul ortodont
Similar altor cazuri de intervenție medicală și în cazul fixării aparatului dentar pot apărea anumite senzații dureroase post – procedură. Iată de ce este corect să fii pe fir cu medicul tău ortodont. Implicit, trebuie să-l anunți dacă durerea e insuportabilă sau dacă o parte din construcția aparatului dentar îți rănește profund cavitatea bucală.
3. Îmbunătățește-ți igiena orală
Da, doar peria și pasta dentară nu va mai fi suficientă pentru igiena ta orală. Este cazul să îți mai procuri:
- un irigator dentar, care ar elimina cu jet sub presiune alimentele rămase între spațiile dentare sau în construcția aparatului dentar;
- perie – arici pentru curățarea aparatului dentar – este perfectă pentru înlăturarea sedimentelor alimentare;
- pastă de dinți pentru sensibilitate dentară – aparatul dentar poate crea un disconfort și pentru a-l elimina se cuvine să ameliorăm igiena orală. Un pas bun e să optăm pentru pastă de dinți destinată smalțului sensibil și pentru combaterea gingivitei;
- apa de gură pentru gingii sensibile;
- ață dentară floss, care se îngroașă în contact cu spațiul interdentar și curăță simultan dinții și aparatul dentar.
4. Treci pe mâncare moale
Cel puțin în faza de adaptare acest lucru te poate efectiv salva de la disconfort. Nu e neapărat să pasezi toată mâncarea, doar să eviți produsele tari, precum sunt nucile, pesmeții sau biscuiții tari, carnea fibroasă sau legumele rădăcinoase.
5. Mergi regulat la procedura de reglare a aparatului dentar
Cu cât vei respecta frecvența vizitelor de reglare, cu atât tratamentul va fi mai compact și vicerversa.
Programează-te acum la un specialist în ortodonție în Chișinău, la clinica Imperial Dent și obține zâmbetul pe care ți-l dorești de atât timp.
P.