Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Destinațiile din Republica Moldova, pe lista companiilor turistice din Ucraina

03 Iun. 2021, 15:08
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
03 Iun. 2021, 15:08 // Actualitate //  Valentina Buză

Destinațiile din Republica Moldova urmează să fie incluse în ofertele companiilor turistice din Ucraina, astfel sporind numărul turiștilor care vor să viziteze țara noastră. În context, un grup de operatori și agenți turistici din Odesa se află acum într-un tur informational în Republica Moldova, la inițiativa Agenției de Investiții.

Interesul acestora față de potențialul turistic al țării noastre a rezultat în urma forumului dedicat Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizat de Agenția de Investiții în decembrie 2020. În cadrul acestui tur, operatorii ucraineni au vizitat mai multe destinații renumite de la noi, precum Cetatea Soroca, Cetatea Tighina, Mănăstirea Țâpova, iar astăzi aceștia sunt în vizită la Orheiul Vechi și Mileștii Mici.

Programul turului a inclus și sesiuni B2B la care au participat companiile turistice operatorii turistici ucraineni, dar și 20 de reprezentanți ai industriei turistice de la noi, printre care: agenții de turism, vinării, reprezentanți ai HoReCa, ghizi de turism și altele. Aceste sesiuni au avut drept scop diverificarea pachetelor de servicii oferite de operatorii din ambele țări.

Destinațiile care le vizitează în aceste zile oaspeții din Ucraina, însoțiți de actorii turismului de la noi, fac parte și din Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, lansată în 2019 și care constituie un rezultat combinat al eforturilor instituționale dintre România și Republica Moldova.

Acum Agenția depune eforturi pentru extinderea rutei atât pe teritoriul Republicii Moldova, identificând noi obiective turistice, precum și extinderea  și promovarea acesteia pe teritoriul Ucrainei.

„Ideea a fost să articulăm printr-un traseu unic și utilizând o identitate grafică comună cât mai multe obiective cultural-istorice și turistice și astfel, să extindem la maxim numărul beneficiarilor din turism ce se vor bucura de o promovare consolidată și consecventă. O rută turistică valorificată poate funcționa drept un adevărat motor economic și un instrument de susținere directă a întregului ecosistem al industriei, alimentând activitatea: ghizilor, celor din HORECA, transportatorilor, și nu în ultimul rând o sursă vitală pentru familiile din zonele rurale, reprezentate de către meșteșugari sau gospodarii agropensiunilor. Iar, restricțiile de circulație, criza sanitară și cea economică provocate de pandemie, vin să ne amintească pe cât de importante sunt solidaritatea și ralierea eforturilor în vederea unei recuperări cu maximă reziliență pe viitor”, a declarat Rodica Verbeniuc, Director General al Agenției de Investiții.

În anul 2020 turiștii din Ucraina s-au clasat pe locul 2 în topul străinilor care călătoresc în Republica Moldova.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 15:37
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Elena Putregai
12 Iun. 2021, 15:37 // Sci-tech //  Elena Putregai

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a decis să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, în ideea de a duce un producător renumit pentru automobilele sale sportive cu motoare pe benzină în noua era a mobilității electrice.

În vârstă de 52 de ani, Benedetto Vigna este un absolvent de Fizică și în prezent conduce cea mai importantă divizie a producătorului de cipuri STMicroelectronics, unde a lucrat începând din 1995 și a ajutat la dezvoltarea unor tehnologii utilizate la ecranele telefoanelor iPhone.

„Experiența sa unică dobândită în cei 26 de ani în care a lucrat în centrul industriei semiconductorilor, care transformă rapid sectorul auto, va accelara capacitatea Ferrari de a introduce tehnologiile de ultimă generație”, a informat miercuri producătorul auto italian într-un comunicat de presă.

În condițiile în care mașinile sale au un preț de cost începând de la 200.000 de euro, investitorii consideră Ferrari mai mult un producător de articole de lux decât un constructor auto și în trecut au existat speculații că noul CEO ar urma să provină din industria produselor de lux. Numirea lui Vigna pune capăt unei perioade de șase lui în care postul de director general de la Ferrari a fost vacant, după ce Louis Camilleri și-a anunțat demisia anticipată în luna decembrie a anului trecut din motive personale.

Ferrari, care oferă deja unele modele hibride, a promis că primul său automobil complet electric va fi lansat până în 2025. Pietro Solidoro, analist la firma Bestinver, spune că numirea lui Benedetto Vigna în postul de CEO ar trebui să diminueze îngrijorările existente pe piață cu privire la viitorul Ferrari în era automobilelor electrice.

„Credem că va fi capabil să accelereze capacitatea Ferrari de a rămâne în fruntea plutonului în trecerea la următoarea generație de tehnologii”, a spus Solidoro.

În prezent, Benedetto Vigna este președinte la ST’s Analog, Micro-electromechanical Systems and Sensors group, cea mai mare și mai profitabilă divizie a STMicroelectronics. Vigna va pleca de la STMicroelectronics în data de 31 august și a doua zi va prelua postul de CEO al Ferrari.

În pofida pandemiei, Ferrari a înregistrat un profit net anul trecut și nu a anunțat întârzieri în lansare de noi modele. Cu toate acestea, Vigna se va confrunta cu o serie de provocări în tranziția unui producător de automobile sportive la mobilitatea electrică. Una dintre aceste provocări va fi îmbunătățirea performanțelor echipei Ferrari în cursele de Formula 1, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani.

De asemenea, Vigna va superviza strategia de extindere a mărcii Ferrari, fără a afecta exclusivitatea care a stat la baza prețurilor și profiturilor înregistrate de producătorul italian.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău