Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  -1.1821%
 • USD
  17.7805
  0.3549%
 • RUB
  0.2449
  -0.49%
 • RON
  4.3076
  -1.1979%
 • UAH
  0.6548
  0.0764%

Dezvăluirile liderului Partidului „Nostru”. Năstase ar fi încercat să-l dea pe Usatîi pe mâna rușilor în 2019

18 Mai 2021, 11:22
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
18 Mai 2021, 11:22 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului „Nostru”, Renato Usatîi, candidat pe lista blocului electoral ce-i poartă numele la alegerile parlamentare anticipate, afirmă că președintele „Platformei DA” Andrei Năstase urzea ideea de a-l extrăda Federației Ruse. Declarațiile au fost făcute de Usatîi în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Usatîi, Năstase ar fi vorbit chiar și cu Igor Dodon, atunci când el a venit în Moldova ca să vadă ce fac mai departe și cum ar urma să procedeze cu acesta.

 „Mi-am schimbat părerea despre el (n.r. despre Andrei Năstase) când m-am convins că e aservit intereselor lui Dodon și ale altor nemernici. Vă reproduc o situație. Ce făcea Andrei Năstase într-a doua – a treia zi de aflare în funcția ministru al Afacerilor Interne. Vă amintiți de revenirea mea prin Sculeni? De la 6 până la 8 dimineața el a avut o serie de întrevederi, a vorbit în acest răstimp de vreo câteva ori cu Dodon (dar nimic de zis, oficial ei alcătuiau o coaliție) și cu niște lichele, încercând să-și facă planul de a trage o bază juridică sub extrădarea mea. I se spunea: aceasta nu se poate face, Moldova nu-și extrădează cetățenii, e scris în Constituție și nu e loc de nici o manevră”, a spus Usatîi.

Totuși, liderul Partidului „Nostru” menționează că, reținerea sa, direct în vamă, la postul Sculeni, ar fi fost pusă la cale de către Andrei Năstase.

 „A născocit să mă aresteze pe podul dintre România și Moldova, pe un teritoriu neutru și să mă transporte în tranzit. E o rușine pentru un jurist, avocat, fost procuror. Am dovezi, au fost prezenți oameni care i-au spus: „Andrei, pe ratingul tău se va pune cruce în curs de o oră după ce faci asta”, a conchis Renato Usatîi.

Amintim că, Renato Usatîi, a decis să revină în țară la mijlocul lunii iunie 2019, după ce a căzut guvernarea democrată, perioadă când autoritățile de drept au intentat dosare penale pe numele acestuia, iar liderul Partidului „Nostru” s-a refugiat la Moscova, însă autoritățile ruse la fel i-au intentat un dosar penal, fapt pentru care Usatîi a „fugit” în Germania, unde a petrecut acolo o perioadă.

La revenirea sa în Moldova, organele de drept l-au reținut pe Usatîi direct la vamă și l-au escortat la Procuratura Generală pentru a fi audiat. Ulterior acesta a fost eliberat.

Precizăm că, în acea perioadă, ministru de Interne era Andrei Năstase.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției