Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

„Diploma falsă” a Alei Nemerenco: Va primi scuze publice și bani. „Am fost ținta unui atac”

28 Iul. 2021, 07:20
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Iul. 2021, 07:20 // Politica //  Realitatea.md

Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății și actuala consilieră prezidențială pe același domeniu, a făcut publice aseară, 27 iulie, două documente care ar înfățișa hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, în istoria cu „diploma falsă”. Aceasta a acționat în judecată și a obținut câștig. Trebuie să primească scuze publice și bani.

„Eu nu am vorbit prea mult despre cele ce mi s-au întâmplat mie în ianuarie-februarie a.c. cand am fost ținta unui atac mediatic de forță concertat de trei deputați socialiști, preluat cu iscusință de toate holdingurile plahotniuchiste și socialiste, dar și de alți pudeli no-name. Unul din subiectele atacului a fost povestea manipulatorie cu nume de cod “diploma falsă”. Am declarat atunci public că îi voi acționa pe toți în judecată pentru atacul murdar și manipulatoriu care l-au organizat în scopurile lor politice. Și iată astăzi, pot anunța decizia instanței pe primul caz: Judecătoria Centru a obligat-o pe actuala deputată Alla Darovanaia, să dezmintă personal și public informațiile răspândite”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă faptul că deputata Alla Dorovanaia trebuie să aducă scuze și să șteargă toate postările de pe Facebook despre „diploma falsă”, va achita 20.000 de lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate.

„Acești 20.000 lei vor pleca la patru copii orfani minori de care are grijă o Doamnă cu Inimă Mare, deși singură e deja în vârstă”, a promis Ala Nemerenco.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române