Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

DOC Dovada că Guvernarea schimbă conducerea instituțiilor. Au rechemat din concediu chiar și un director

16 Iul. 2021, 16:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
16 Iul. 2021, 16:26 // Politica //  Petru Beregoi

Se pare că actuala Guvernare vrea să își aibă „oamenii lor” în unele instituții ale statului, atunci când conducerea va fi preluată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), așa cu a dezvăluit astăzi și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Un alt deputat PAS, Radu Marian a dat publicității unor documente, care demonstrează că la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), concursurile pentru funcția de director în cadrul unor spitale se încearcă a se organiza în regim alert, întrucât au rechemat din concediu și un responsabil de organizarea acestora.

Potrivit lui Mariane, Secretarul Ministerului Sănătății, Igor Curov, care recent și-a anunțat plecarea din funcție, pentru că a câștigat concursul la funcția de director a unei instituții medicale, ieri, 15 iulie a anulat concursul pentru ocuparea funcției de director la 4 instituții medicale. Astăzi, deja a semnat un alt ordin prin care l-a rechemat din concediu de odihnă pe directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, pentru a organiza desfășurarea concursurilor de director în cadrul unor instituții medico-sanitare.

„Iată încă un exemplu prin care oamenii lui Dodon încearcă disperat să se instaleze în funcții pe ultima sută de metri. Deși ieri, 15 iulie, secretarul de stat Igor Curov al Ministerului Sănătății a suspendat concursul pentru ocuparea funcției de director la 4 instituții medicale (foto 1), acesta se pare că s-a răzgândit. Astăzi, 16 iulie, același secretar de stat a solicitat de la „USMF Nicolae Testemițanu” începerea etapei de evaluare a candidaților în cadrul acestui concurs, rechemându-l din concediu de odihnă Oleg Lozan, responsabil de procesul de evaluare (foto 2). Este vorba de același Igor Curov care a câștigat concursul pentru funcția de director al  Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, pe care tot el l-a organizat”, a scris Radu Marian.

Pe această cale, deputatul îl somează pe secretarul de stat Igor Curov „să înceteze imediat aceste concursuri și să nu-și bată joc de procesul de tranziție, iar noua guvernare va anula aceste ordine”.

Referitor la cazul dat, cu o reacție a venit și consiliera prezidențială, Ala Nemerenco.

Amintim că, tot azi, Sergiu Litvinenco a dezvăluit că mai multe instituții încearcă pe ultima sută de metri să angajeze în funcții cheie oameni loiali actualei guvernări. Litvinenco a spus că este vorba de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale.

Ministrul Afacerilor Interne a venit cu o reacție și a negat acest fapt, calificând declarațiile lui Litvinenco ca „false”.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 16:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Aug. 2021, 16:10 // Politica //  Petru Beregoi

Parlamentul se convoacă vineri, 6 august în ședință extraordinară, începând cu ora 10:00, unde urmează să examineze proiectul de hotărâre privind învestirea Guvernului Gavrilița. Realitatea.md, Rlive.md și R LIVE TV va transmite în regim online ședința.

Amintim că, PAS a anunțat oficial candidatura pentru funcția de prim-ministru la data de 29 iulie. Ulterior, la 30 iulie, președinta țării a organizat consultări cu fracțiunile parlamentare privind desemnarea candidatului la formarea noului Guvern.

După consultări, la care s-au prezentat doar PAS și Partidul Șor, BECS a refuzat să vină la Președinție și a invitat șefa statului la Parlament, Maia Sandu a semnat decretul de înaintare a candidaturii Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră.

La 3 august, Natalia Gavrilița a făcut public lista miniștrilor și a Programului de guvernare, pe care le va prezenta mâne în fața deputaților, pentru a cere votul de învestitură.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată