Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

USMF „Nicolae Testemițanu” dă startul concursului de admitere pentru 2021-2022. Candidații se vor înregistra on-line

16 Iul. 2021, 16:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Iul. 2021, 16:24 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va da startul concursului de admitere la studii superioare pentru anul universitar 2021-2022, la 19 iulie curent. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții USMF.

Potrivit informațiilor, la prima etapă a concursului de admitere – 19-30 iulie, candidații se vor înregistra on-line și vor aplica dosarele de concurs pe platforma e-admitere.usmf.md. Tinerii au dreptul să se înscrie concomitent la trei programe de studii, dar, în cazul  în care vor fi admiși, vor fi înmatriculați doar la un singur program de studii, din cele pentru care au optat.

Prin urmare, oferta educațională cuprinde:

– studii superioare de licență (4 ani) la specialitățile/programele:

 • Optometrie;
 • Asistență medicală generală;
 • Sănătate publică;
 • Tehnologie radiologică.

–   studii superioare integrate la specialitățile/programele:

 • Medicină (6 ani);
 • Stomatologie (5 ani);
 • Farmacie (5 ani).

–   studii superioare de masterat (2 ani) la specialitățile/programele:

 • Tehnologii moleculare în sănătate (masterat științific);
 • Managementul sănătății publice.

„În acest an, Planul de admitere cu finanțare de la bugetul de stat constituie 455 de locuri, inclusiv 25 de locuri pentru absolvenții instituțiilor de învățământ din stânga Nistrului”, menționează reprezentanții USMF.

Rezultatele intermediare ale concursului vor fi anunțate în data de 3 august, pe site-ul universității. Toți cei care se vor regăsi în liste urmează să prezinte actele în original, în perioada 4-10 august. Acest proces va fi organizat conform unui orar stabilit, pentru a asigura respectarea măsurilor de prevenire a COVID-19.

„La concursul final vor participa doar acei candidați care au prezentat actele în original. Astfel, tinerii care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar doresc să participe în concursul final, trebuie să depună actele în termenele stabilite. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 12 august pe site-ul Universității. Dacă vor rămâne unele locuri neacoperite, va fi organizat turul II de admitere”, este subliniat în comunicat.

Mai multe informații despre oferta educațională, Planul de admitere, Regulamentul de admitere, actele necesare, taxele de studii, Ghidul de înscriere on-line și alte date utile pentru candidați le puteți găsi AICI.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid