Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, concediat pentru o glumă legată de Holocaust

22 Iul. 2021, 14:36
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Iul. 2021, 14:36 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Organizatorii Jocurilor Olimpice l-au concediat pe Kentaro Kobayashi pentru o glumă pe care acesta făcut-o despre Holocaust, în anii 1990. Gluma pe care a făcut Kobayashi, ca parte dintr-un spectacol de comedie pe care acesta l-a susținut acum 30 de ani, a reapărut recent în mass-media din Japonia, anunță Reuters. „Am aflat că domnul Kobayashi a folosit în trecut comentarii care au insultat un fapt tragic din istorie”, a spus Seiko Hashimoto, președintele comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice.

Anterior, Centrul Simon Wiesenthal a publicat o declarație prin care condamna comportamentul din trecut al lui Kobayashi. „Orice asociere a acestei persoane cu Jocurile Olimpice de la Tokyo ar insulta memoria a șase milioane de evrei și ar aduce o batjocură crudă sportivilor paralimpici”, a declarat Abraham Cooper, rabin și director global de acțiune socială al centrului.

Această informație vine după ce s-a renunțat recent la compoziția unui cunoscut muzician japonez. Despre acesta au ieșit la iveală detalii despre comportamentul său abuziv și agresiv pe care l-a avut în trecut.

La începutul acestui an, șeful comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice și-a dat demisia după ce a făcut observații sexiste, iar un alt director important din cadrul comitetului de organizare a fost și el demis după ce a făcut comentarii disprețuitoare legate de o animatoare japoneză foarte populară.

55% dintre japonezi vor oprirea desfășurării Olimpiadei

Doar o treime din japonezi și-au administrat până acum cel puțin o doză de vaccin, alimentând îngrijorarea publicului că Jocurile Olimpice s-ar putea transforma într-un focar COVID. Deja 87 de persoane din satul olimpic, inclusiv sportivi, au fost depistați pozitiv la testarea COVID, forțând retragerea sportivilor și determinându-i pe colegi să se izoleze.

În acest context, fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, un cunoscut promotor al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a decis să nu participe la ceremonia de deschidere, după ce guvernul japonez a declarat stare de urgență în oraș și a impus noi restricții pentru prevenirea infectărilor.

Într-un sondaj recent realizat în ziarul japonez Asahi, 68% dintre respondenți și-au exprimat îndoiala cu privire la capacitatea organizatorilor de a controla infecțiile cu coronavirus, 55% spunând că se opun continuării desfășurării Jocurilor Olimpice.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 19:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 19:49 // Politica //  Cristina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară.

Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență.

„În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai sincere empatii și urări de însănătoșire grabnică tuturor victimelor”, se menționează în scrisoarea Bașcanului Găgăuziei.

Irina Vlah a menționat că în momente dificile este important să fie păstrată unitatea oamenilor în fața unei catastrofe.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate