Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

(DOC) Banii adunați de familia directorului Moldsilva anul trecut. Dumitru Cojocaru a înregistrat mai multe venituri

26 Apr. 2021, 11:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
26 Apr. 2021, 11:14 // Societate //  Petru Beregoi

Familia directorului general al Întreprinderii de Stat „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a avut pe parcursul anului trecut un venit total de 462 748 mii de lei, bani agonisiți din salariul acestuia, mai multe îndemnizații primite și pensie. Datele se conțin în declarația de avere și interese personale a directorului Moldsilva, depusă la Autoritatea Națională de Integritate.

Potrivit declarației, anul trecut, Dumitru Cojocaru a ridicat un salariu de la Moldsilva de aproape 191 de mii de lei, ceea ce reprezintă circa 16 mii de lei lunar. De asemenea, familia directorului Moldsilva a avut și alte venituri precum: salariu de la Vatra Elita SRL – 35 461 de lei, salariu de la Colegiul Ecologic – 34 254 de lei, salariu de la Centrul în Excelență în Informatică și Tehnologie – 91 193 de lei.

De asemenea, Cojocaru indică și: îndemnizație de la Î.S. ISC Strășeni – 22 050 de lei, îndemnizație de la Întreprinderea pentru Sivicultură Orhei – 22 050 de lei, îndemnizație de la Întreprindere de Stat pentru Sivicultură Edineț – 22 050 de lei, precum și pensie de la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) – 44 721 de lei.

Venitul total al familiei directorului Moldsilva – 462 748 mii de lei, raportat la 12 luni ale anului trecut, demonstrează că a fost de 38 560 de lei pe lună, conform unor calcule matematice.

Dumitru Cojocaru mai indică în declarația de avere și interese personale un apartament de 61 de metri pătrați, dobândit în anul 1996 și o cotă parte în cadrul unui SRL (Forestier SRL), tipul de activitate fiind „construcție”.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
07 Mai 2021, 21:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
07 Mai 2021, 21:39 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cetățenii Republicii Moldova, care și-au propus să călătorească în următoarele zile, ar trebui să cunoască situația din țara gazdă referitor la starea pandemică. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu unele informații actualizate, informează Realitatea.md.

De exemplu, în România este prelungită starea de alertă pe întreg teritoriul țării, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 22 din 8 aprilie 2021 a Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina se păstrează regimul de carantină adaptivă până la data de 30 iunie, astfel că cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Cei, care doresc să plece în vacanțe în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că pot prezenta documente, care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19 sau un act privind testul PCR la virusul de tip SARS-COV2.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta informațiile accesând aici.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile