Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

DOC Document nou, reguli vechi! Deciziile luate de CNESP în contextul COVID-19

18 Iul. 2021, 08:51
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 08:51 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Se admite desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic cu ocuparea a cel mult 50% din numărul de locuri în spațiile închise, însă se recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.

De asemenea, în interiorul unităților de alimentație publică de orice tip se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor.

Cât despre zonele de agrement, pe teritoriile acestora se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană.

Iar cel mai important masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice.

Sunt doar câteva dintre deciziile aprobate, ieri, de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică privind controlul și combaterea infecției COVID–19.

„Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, noile prevederi se referă la regulile de trecere a frontierei Republicii Moldova, intensificarea procesului de vaccinare și alte măsuri de protecție împotriva COVID-19. Prevederile vor intra în vigoare începând cu data de 19 iulie 2021”, anunță MSMPS.

AICI găsiți Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie.

Amintim că, în ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100 000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate  s-a majorat de la 0,75 în săptămâna a 21-a din anul curent la 1,05 în săptămâna a 27-a.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021.

Până astăzi, au fost administrate 861 995 doze de vaccin. Astfel, acoperirea vaccinală constituie 14,5% cu prima doză și 9,8 % cu ambele doze.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:28
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:28 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei scrie istorie! Echipa s-a calificat în premieră în finala Campionatului European, grupa B. Moldova a învins Cehia cu 5-2 în semifinalele turneului care se desfășoară la Chișinău și este organizat de Federația Moldovenească de Fotbal pe Arena multifuncțională construită anul trecut de FMF.

Marea finală va avea loc astăzi, 1 august, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei, unde Moldova va întâlni Estonia, de la ora 18.30.

„Invităm toți suporterii la stadion să-i susținem pe jucătorii noștri. Intrarea este liberă”, informează reprezentanții FMF.

Totodată, finala va putea fi urmărită în direct, pe site-ul Federației Moldovenească de Fotbal.

„De altfel, site-ul FMF va transmite Live pe parcursul zile, de la ora 13.30 toate meciurile care se vor disputa la turneu pe 1 august”, se arată într-un comunicat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate