Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Dodon a mers la Moscova și a primit „binecuvântarea” lui Kozak privind lansarea Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse

07 Dec. 2021, 16:09
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
07 Dec. 2021, 16:09 // Politica //  Petru Beregoi

Igor Dodon se pare că ține calea spre Federația Rusă în permanență, chiar dacă s-a retras din politica moldovenească, iar mai nou s-a văzut cu șeful adjunct al Administrației Kremlinului, Dmitri Kozak, Reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru Dezvoltare, Comerț și Economie cu Republica Moldova.

Dodon afirmă că a discutat cu Kozak probleme privind consolidarea legăturilor economice dintre cele două țări.

„În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, am avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației Kremlinului, Dmitri Kozak, Reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru Dezvoltare, Comerț și Economie cu Republica Moldova. Am discutat despre o gamă largă de probleme privind consolidarea legăturilor economice dintre țările noastre. În acest context, rolul Uniunii de Afaceri, care va deveni o legătură între oamenii de afaceri din Moldova și Rusia a fost deosebit de accentuat. Vom atrage în primul rând investitori ruși în țara noastră, precum și vom ajuta la promovarea intereselor afacerilor moldovenești în Rusia”, a anunțat Dodon.

Igor Dodon afirmă că, Dmitri Kozak „a salutat intențiile Uniunii de Afaceri pe care o conduce și a urat succes în activitățile propuse”.

Fostul președinte al țării a precizat că, în săptămânile următoare va avea loc o prezentare oficială a Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, cu participarea partenerilor din Asociația „Business Russia”.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 11:15
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 11:15 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD (UCIPE IFAD) a lansat concursul pentru selectarea beneficiarilor (APL) de granturi la înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi, pentru anul 2022. Data limită de recepționare este 11 februarie curent, ora 17:00.

Categoriile de învelișuri de ierburi eligibile pentru finanțare:
 1. Pășuni comunale;
 2. Reabilitarea terenurilor degradate;
 3. Ameliorarea terenurilor contaminate.

Prin lansarea concursului de granturi UCIP, IFAD are ca obiective promovarea şi implementarea bunelor practici de adaptare a ecosistemelor prin înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi pe pășuni, terenuri degradate, crearea fâșiilor de filtrare în jurul bazinelor de apă şi a râurilor, benzilor de protecție pe versanți etc.

În calitate de beneficiari ai granturilor de finanțare pentru înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi vor fi Autoritățile Publice Locale (APL) (Primării)* din toate regiunile Moldovei. Potrivit informațiilor, prioritatea vor avea solicitanții de grant care dețin terenuri ce necesită reabilitare/înființare în partea de Sud și Centru a țării.

Mărimea granturilor pe unitate de suprafață și limita per beneficiar:

 1. Pentru înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi vor fi acordate granturi în proporție de 100% (care nu va include TVA) pentru acoperirea costurilor de implementare a lucrărilor de înființare/reabilitare a învelișurilor de ierburi, estimate în baza calculelor incluse în fișele tehnologice ale proiectelor de înființare/reabilitare a învelișurilor de ierburi, care urmează a fi elaborate de specialiști în domeniu cu suportul UCIP IFAD, dar nu mai mult de 700 dolari SUA per ha.
 2. Suprafața maximă înființată/reabilitată per un beneficiar nu va depăși 10,0 ha.
 3. Beneficiarii (APL) vor contribui financiar doar în cazul când costul lucrărilor pentru înființare/reabilitare învelișurilor de ierburi vor fi mai mari de 700 dolari SUA per ha.

Mai multe detalii despre concurs puteți accesa AICI.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală