Curs valutar
 • EUR
  19.9217
  0%
 • USD
  19.2760
  0%
 • RUB
  0.3169
  0%
 • RON
  4.0611
  0%
 • UAH
  0.5219
  0%

Dodon a mers la Moscova și a primit „binecuvântarea” lui Kozak privind lansarea Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse

07 Dec. 2021, 16:09
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
07 Dec. 2021, 16:09 // Politica //  Petru Beregoi

Igor Dodon se pare că ține calea spre Federația Rusă în permanență, chiar dacă s-a retras din politica moldovenească, iar mai nou s-a văzut cu șeful adjunct al Administrației Kremlinului, Dmitri Kozak, Reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru Dezvoltare, Comerț și Economie cu Republica Moldova.

Dodon afirmă că a discutat cu Kozak probleme privind consolidarea legăturilor economice dintre cele două țări.

„În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, am avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației Kremlinului, Dmitri Kozak, Reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru Dezvoltare, Comerț și Economie cu Republica Moldova. Am discutat despre o gamă largă de probleme privind consolidarea legăturilor economice dintre țările noastre. În acest context, rolul Uniunii de Afaceri, care va deveni o legătură între oamenii de afaceri din Moldova și Rusia a fost deosebit de accentuat. Vom atrage în primul rând investitori ruși în țara noastră, precum și vom ajuta la promovarea intereselor afacerilor moldovenești în Rusia”, a anunțat Dodon.

Igor Dodon afirmă că, Dmitri Kozak „a salutat intențiile Uniunii de Afaceri pe care o conduce și a urat succes în activitățile propuse”.

Fostul președinte al țării a precizat că, în săptămânile următoare va avea loc o prezentare oficială a Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, cu participarea partenerilor din Asociația „Business Russia”.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 22:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Ursu Ana
12 Aug. 2022, 22:56 // Politica //  Ursu Ana

Guvernul britanic a declarat vineri stare de secetă în mare parte din Anglia, care a cunoscut cel mai arid început de an din ultima jumătate de secol. Autoritățile spun că aprovizionarea cu apă „este sigură”, însă cer populației să economisească apa.

Declararea stării de secetă, care implică acţiuni la nivel local care ar putea merge până la restricţii privind utilizarea apei, a fost declarată pentru prima dată după anul 2018. Măsura intervine în toiul unui val de căldură care afectează Marea Britanie, al doilea din această vară înregistrat într-o ţară neobişnuită cu temperaturi ridicate, scrie politik.md.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, frecvenţa acestor episoade va creşte, la fel ca şi durata şi intensitatea lor, sub efectul încălzirii globale. O alertă portocalie de „căldură extremă” este în vigoare începând de joi până vineri şi vizează toată zona sudică a Angliei şi o parte din Ţara Galilor, conform prognozelor emise de serviciul britanic de meteorologie Met Office.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Chiar dacă recordul absolut, de 40,3 grade Celsius, stabilit la 20 iulie, nu va fi egalat, vineri sunt aşteptate temperaturi de până la 35 de grade Celsius, şi chiar de 36 de grade Celsius, în acest weekend.

„Aprovizionarea cu apă este sigură”, au declarat ministerul şi agenţia pentru Mediu într-un comunicat, precizând că autorităţile fac apel la companiile de apă să „continue planificarea preventivă pentru a proteja rezervele critice în cazul unei toamne aride”.

„Facem apel la toată lumea să gestioneze cantitatea de apă pe care o utilizează în această perioadă excepţional de secetoasă”, a declarat directorul executiv al Agenţiei de Mediu, Harvey Bradshaw. „Suntem mai bine pregătiţi ca niciodată pentru perioadele călduroase, însă vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia, în special impactul asupra agricultorilor şi asupra mediului, şi, dacă va fi necesar, vom lua măsuri suplimentare”, a spus secretarul de stat responsabil pentru Apă, Steve Double.

Regatul Unit a cunoscut cea mai secetoasă lună iulie înregistrată în unele regiuni şi primul semestru cel mai arid înregistrat după anul 1976. Situaţia este de aşa natură încât sursa Tamisei este secată, iar fluviul care traversează Londra nu începe să curgă decât la aproximativ opt kilometri mai în aval, o situaţie fără precedent. Incendiile de vegetaţie sunt în creştere, iar în parcurile londoneze, la fel ca în mare parte din ţară, gazonul în mod obişnuit verde a devenit gălbui, iar solul este prăfos.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală