Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

Dodon – în apărarea lui Golovatiuc. Scandalul sexual a fost o înscenare!

23 Sept. 2021, 05:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 05:00 // Politica //  Cristina Vlah

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, vine în apărarea fostului ambasador al țării noastre în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, care a fost acuzat de hărțuire sexuală. Potrivit lui Dodon, totul ar fi fost pus la cale de către cei de la guvernare, pentru a-l înlătura pe Golovatiuc din funcție, informează Realitatea.md cu referire la IPN.

Dodon spune că persoana care-l învinuiește pe Golovatiuc de hărțuire sexuală ar face jocul PAS, iar guvernații ar recurge la astfel de tertipuri pentru a-și înlătura adversarii politici.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat printr-o decizie a Guvernului Gavrilița încă în luna august în urma unui scandal cu implicarea acestuia. Golovatiuc a fost acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată a misiunii diplomatice. Igor Dodon se arată convins că acuzațiile aduse lui Golovatiuc sunt lipsite de temei.

„A fost o înscenare a actualei guvernări pentru a-l revoca pe Golovatiuc din funcţie. Ştiu că persoana care acuză că ar fi hărţuită a mai fost implicată şi în alte scandaluri. Actuala guvernare operează cu astfel de metode pentru a elimina persoanele incomode. Şi nu este vorba doar de ambasadori, vedem care este comportamentul guvernării şi în raport cu unele instituţii media care au susţinut această guvernare, sunt sigur că vor continua în acelaşi ritm”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune PublikaTV.

Socialistul spune că decizia privind excluderea lui Golovatiuc din echipa PSRM nu a fost deocamdată luată. Mai mult, potrivit lui Dodon, în perioada guvernării PSRM-ACUM, partenerii de coaliție ai socialiștilor ar fi apreciat înalt calitățile profesionale ale lui Golovatiuc.

„Am discutat cu Vladimir Golovatiuc după izbucnirea acestui scandal și el ne-a rugat să nu intervenim. El a revenit în Republica Moldova, dar nu există încă nicio claritate asupra faptului dacă el se va mai regăsi sau nu în echipa noastră. Este unul dintre cei mai buni economişti din Republica Moldova. În 2019, când eram la guvernare cu PAS, ei chiar ne-au propus să examinăm candidatura lui Golovatiuc pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale”, a mai spus Dodon.

Vladimir Golovatiuc a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova în decembrie 2020. Acceptând funcția de șef al misiunii diplomatice, Golovatiuc a renunțat atunci la mandatul de deputat obținut la scrutinul din 2019 pe lista PSRM.

Realitatea Live

26 Oct. 2021, 04:00
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
26 Oct. 2021, 04:00 // Economie //  Cristina Vlah

Din dimineața zilei de 26 octombrie, va începe livrarea gazelor naturale procurate de la compania poloneză, informează Realitatea.md. Informația a fost confirmată de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Au fost deja rezervate volumele necesare și vor fi livrate de la ora 7:00 dimineața”, a menționat Natalia Gavrilița. Ea a mai adăugat că volumul de gaz a fost cumpărat din rezervele companiei care a negociat cu SRL MoldovaTransgaz, evitând să spună prețul plătit pentru aceste gaze. Totuși, șefa Guvernului a specificat că aceste gze au costat în medie un preț oferit pe piața spot, adică în jur de 1 000 de dolari per mia de metri cubi de gaze.

În acest context, fostul premier Ion Chicu a anunțat că pentru aceste gaze naturale din bugetul național s-au alocat 1,7 mlrd de lei.

Realitatea.md menționează că pentru prima dată în istorie, Republica Moldova a reușit să procure gaze naturale de la o altă sursă decât Gazprom. Asta în condițiile unor negocieri complexe între reprezentanții de la Chișinău și cei ai concernului rus Gazprom, pe fundalul expirării termenului de contract actual la gazele rusești.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”