Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Domnica Manole, asigurată cu pază din partea SPPS. Ar fi fost amenințată

20 Apr. 2021, 14:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
20 Apr. 2021, 14:35 // Societate //  Petru Beregoi

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a primit pază de stat din partea Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), după solicitarea făcută către instituție către Președinție. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a SPPS, Olga Baciu.

Pază de stat i-a fost acordată doar președintei CCM, întrucât doar aceasta a solicitat, după amenințărilor primite, ca urmare a hotărârii emise la sfârșitul săptămânii trecute privind posibilitatea dizolvării Parlamentului de către președinta țării, Maia Sandu.

„Urmare a solicitării Curții Constituționale, către Președinția Republicii Moldova, în temeiul Legii 134 a fost dispusă acordarea protecției doamnei Domnica Manole de către SPPS”, a declarat Olga Baciu.

Întrebată dacă Înalta Curte a solicitat acordarea protecției doar pentru Domnica Manole sau și pentru alți judecători constituționali, purtătoarea de cuvânt a SPPS a declarat că s-a solicitat pază de stat doar pentru Domnica Manole.

Amintim că, la 15 aprilie curent, CCM a declarat că se întrunesc condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Hotărârea adoptată de trei judecători din cei cinci nu a fost privită cu „ochi buni” de PSRM, care le-a solicitat celor trei magistrați demisia, deși hotărârile CCM sunt definitive, nu se supun nici unei căi de atac și intră în vigoare la data aprobării.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală